karolaga Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 WitamPrzyglądam się skrzyni biegów i w zwiazku z tym mam pytanie.Czy koła zębate znajdujące się na osi mogą mieć jakiekolwiek luzy ?? Poprostu mogę nimi lekko poruszuac. nie chodzi mi o przesuwanie. Tak jak by tuleje znajdujące się wewnątrz były wyrobione. i koło delikatnie sie chwieje na lewo i prawo odchył około 3 mm. Nie wyczuwa sie luzu na samej ośce tylko gdy chwycę za same zęby to mogę nim poruszać w prawo badz w lewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jeśli będziesz rozbierać skrzynię to warto pomierzyć mikrometrem wałki i średnicówką otwory oraz porównać z danymi serwisowymi. Jeśli nie, to bym się zbytnio nie przejmował. (jeżeli cała skrzynia działa dobrze) Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi