Vatzeque Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Wochu, że motocykl opada o 2cm to norma i tak ma być.Jakiej marki łożyska mam to Ci nie napiszę, bo kupnem i montażem zajmował się kolega. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Z opinii użytkowników wynika, że only made in Japan ...czyli Tourmax lub MC International, które dostaniesz np. w Larssonie http://www.larsson.pl/nuke/html/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Dołącze się do tematu...Chodzi o diagnoze uszkodzenia łożyska, przód w górze i przy kręceniu kierownicą nie ma żadnych problemów kręci się ładnie, płynnie a co ciekawe kiedyś zdemontowałem koło i szok przy kręceniu wyczuwalne jakby dziury.. przy 100km/h tez rzucanie kiery... Czy diagnoza łożysko do wymiany dobra? czy coś dokręcić czy jak..Jak sprawdzić czy nie ma luzów w łożysku koła?I jeszcze pytanie o amory przednie. Jak dosiadam maszyne to wpadają jakies 2cm w lagi.. (może sprężyny już zbite, nie wiem nie sprawdzałem) ale czy można w jakiś sposób (podkladki miedzy spręzyne a korek?) zapobiec osiadaniu przodu? editJakie łożysko kupiłeś? rozbierz główkę ramy i sprawdź stan łożysk. może już kulki stoją.jeżeli tak to nie zastanawiaj sie i wymieniaj (wiem z własnego doświadczenia też miałem skoki na kierze najbardziej w momencie ostrego hamowania na małej prędkości)ja zakupiłem stożkowe rolkowe (z góry przepraszam za nie fachowe określenia) - takie mi polecono i jest ok, troche żmudnej pracy (robiłem je w VFRce) wizyta w warsztacie żeby mi dolne ładnie wcisnęli (koszt 10pln) i po kłopocie powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 ja chyba zaczynam mieć ten sam problem mianowicie przy ostrym gibaniu motocyklem z zaciśniętym hamulcem, lub ostrym hamowaniu słychać takie tryk tryk czyli pewnie łożyska podstawki centralnej nie mam więc nie zrobie testów tu podantch ale narazie nie śpieszy mi sie ze zmianą to pytanie a nie można kupićłożysk w sklepie z łożyskami ? bo to całkiem inne pieniądze są w przypadku mojej cbr to by było 32005 i 32006 ta mi sie wydaje + te uszczelni przeciw pyłowe.A że łożyska mógł bym mieć za darmo to temat mnie bardzo interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi