YoMewa Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Witam posiadam skutera Peugeot sv50 . Pisze bo potrzebuje waszej pomocy, Jeździłem nim z dwa miesiące i nagle zaczol mi coraz gorzej chodzić tzn. mulic sie i nawet jak sie zagrzał nie chciał odpalać ... aż w końcu padł w ogóle nie chce odpalić. tak wiec postanowiłem go rozebrać i okazało sie ze z pod głowicy po cylindrze cieknie olej czy jest to sprawa simeringów czy czegoś innego ?? proszę pomocy i jeszcze jedno takie pytanie gdzie znajduje sie wlew oleju do silnika pozdrawiam i czekam na każdą myśl ;) :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 gdzie znajduje sie wlew oleju do silnika pozdrawiam i czekam na każdą myśl nie ma wlewu bo tamnie ma oleju. jak leci z pod głowicy to znaczy ze jest nie szczelna, na początek sprawdź czy jest w ogóle dokręcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoMewa Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 no yeż tak myślałem ze jest po prostu nie uszczelniona i w tym celu ściągnołem cylinder odrazu sprawdzilem tlok i pierścienie są one w dobrym stanie ma on najechane dopieo 5 tys. od nowości .. Poskładałem głowice uszczelnilem i nadal to samo skuter nie chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 w jaki sposób sprawdziłes stan pierscieni? na oko? sprawdziłes gaźnik czy sie nie zabrudził? jesli ma 5 tys to napewno jest eszcze na gwarancj, wiec niech oni sie tym zajmuja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoMewa Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 pierścienie sprawdzilem gdy je ściągnelem i wsadzilem do cylindra bez tloka i są one w b. dobrym stanie !! gaźnik już czyściłem niech ktoś mi pomoże dlaczego ten olej zaczol mi wyciekac z pod glowicy?? skuter chodzil i coraz gorzej coraz gorzej az w koncu calkiem nie chcial odpalic... i nie jest na gwarancji bo kup[ilem go we Wloszech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi