pack84 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 tak, 23V na wolnych bo nie miał mi kto pokręcić manetką wtedy. jutro zmierzę dokładniej z ciekawości. kupiłem nowe aku, tamtego sie pozbyłem bo po kilkugodzinnym ładowaniu i po podłączeniu zarówki wskazywał 10,5V. moto śmiga bez problemów póki co (już jakieś 40km dziś). Co jakiś czas sprawdzam profilaktycznie ładowanie i jest w normie, na wolnych z pełnym obciążeniem spada do 14 by na obrotach wyniosło 14,3 - 14,5 V. w sumie to śmigam z miernikiem w schowku hehe :buttrock:Wychodzi na to że ten nieszczęsny aku nagle się rozsypał powodując takie zamieszanie. to jest bardzo dziwne, zwłaszcza w trakcie jazdy, chyba musiało coś się tam ostro uszkodzić, na jakiejś koleinie czy coś w tym rodzaju. Aku był marki EXIDE jakby ktoś się tym interesował :) Tak czy siak myślę nad zmianą położenia regulatora napięcia w moim moto. Chce po prostu zadbać aby się nie przegrzewał, poza tym pouczony przez kolegów z forum vfr załoze na niego wiatraczek. Do czego najlepiej podpiąć ten wiatrak? gdzieś do zapłonu czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Wiatrak (dziwny pomysł) podepnij do pierwszego przewodu, na którym pojawia się napięcie po przekręceniu kluczyka. W moich Hondach ma on barwę czarną, nie wiem jak w nowszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Do czego najlepiej podpiąć ten wiatrak? gdzieś do zapłonu czy jak? koledzy najczesciej podpinaja pod swiatla postojowe tyl, bo najmniej trzeba ciagnac kabli, a na swiatlach i tak trzeba jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi