cenderr Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam Mam dość nietypowy problem, chyba zimowy postój w tym pomógł. Motocykl to suzuki rf 600 93'. Problem polega na tym że sporadycznie gdy przejeżdzam przez jakąś dziurę na gazie, tory, koleiny (jest większy wstrząs) to na ułamek sec. potrafi przerwać a potem strzał z wydechu. Wygląda to tak jakby mieszanka była za bogata ale czemu tylko na wybojach??? Myślałem że może air box, jakieś lewe powietrze łapie przy tych turbulencjach ale wygląda na ok, nic tam się nie rusza pod zbiornikiem, linka ssania też ok, świece zmieniane w styczniu jakoś ale wszystko tam poprawnie zrobiłem. Ma ktoś jakies pomysły? coś z gaźnikami? pływaki iglice czy coś takiego? Zmiana tankowanego paliwa, pozycja kranika nie ma na to wpływu. Dzisiaj cały dzien przeglądałem elektrykę, tam wszystko w porządku jest, chybe że w izolacji się przewód ukryszył to nie mam szans tego znaleźć samemu :D .Ma ktoś jakieś inne pomysły jak nie elektryka? może to być wina gaźników? Tam są w ogóle pływaki? moze membrana się rozerwała, pompa paliwa? filtr paliwa? No przyczyn może być tyle że nie wiem co z tym zrobić :P . Byłem przekonany że to elektryka ale po dzisijeszym dniu zgłupiałem. Potrafi mi ktoś pomóc? nakierować? bo objawy debilne są, z takim czymś się nie spotkałem jeszcze, aby na dziurach przerywał. Pozdro Dodam że jak przerywa to kontrolki się świecą dalej, prąd jest ale może zapłonu w tym momencie nie być, co ciekawe zapala ok, na prównym lata po staremu, a jak ją odpaliłem i trzęsłem całą furą albo jej kablami, kostakami to nic. A na dziurach to tylko z otwartą przepustnica trzeba przelecia caby przerwało i strzeliło. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez cenderr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam jeszcze raz elektryka do sprawdzenia rzuc okiem na czujnik otwarcia stopki bocznej i mikrowylacznik przy dzwigni sprzegla tam prawdopodobnie znajdziesz odpowiedz... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) hmm, dobry cynk mi dałeś bo zapomniałem o tym zupełnie, jakis czas temu czyściłem i smarowałem tą stopkę. A o co chodzi ze sprzęgłem? jak to niby działa? kiedy odłączać zapłon może? ja tam chyba nie mam ze sprzęgłem żadnego patentu. Ale to nie będzie to bo by się wyłączał i gasł zupełnie a po dziurze dalej załapuje, strzela i chodzi.Poza tym to dzieje się tylko jak z otwarta przepustnicą sięwpada w dziurę.Więc to nie będzie takie łatwe WITAM!!! Jednak czujnik stopki :P Dzięki za pomocSzerokości :D Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez cenderr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi