Skocz do zawartości

Caberg V2 407

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę za waszą namową drogą kupna nabyłem ten kask. Zdecydowanie lepiej się w nim jeździ niż w moin starym wytłuczonym nolanie. Nie oszukujmy się, nie jest to kask za kwotę czterocyfrową, ale naprawdę warto. Mi tak najbardziej podoba się jego stylistyka. Łobuz:)

Kupiłem go tutaj(cena):http://www.motopasja.eu/sklep/index.php?products=product&prod_id=1875

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...

Wieje mocno, i niestety nie wtedy gdy tego potrzebujesz. Jeśli tylko możesz dołożyć kilkadziesiąt złotych, wybierz V2R. V2 407 za 500 zł to wcale nie taka dobra cena, podczas gdy model wyższy (V2R właśnie) dostaniesz za w granicach 550-700 zł.

Edytowane przez Arcer

Mam już jeden kask, gdzie szyba na czole nie dolega do uszczelki i wieje mi w głowę.

Wieje mocno, i niestety nie wtedy gdy tego potrzebujesz.

Ze sklepu dostałem odpowiedź: "Nawiew jest otwarty, więc będzie wiało, z tym, że wyprowfilowany jest tak by głównie wiało na szybę." Ale coś mi się zdaje, że nie będzie tak wspaniale...

Owszem, otwory tak są poprowadzone ale jak to w kaskach za te pieniądze - nie ma szału i wieje nie tak jak powinno.

Był jakiś temat na forum, gdzie szukano kasku przez kryterium spasowania uszczelki do szyby, ale nie mogę go teraz znaleźć. Polecano shoei :), ale od siebie mogę dorzucić Scorpiony. Przejdź do sklepu i pochuchaj pomiędzy szybkę a skorupę od góry przy mocowaniach w różnych kaskach, bo to będzie widać już na sucho (szyba zaparuje za uszczelką). W skrajnych przypadkach może tędy nawet lecieć woda (miałem tak w jednym szczękowcu). Trudno mi tu sugerować jakieś inne marki, bo nie wiem z jakiego pułapu cenowego będziesz szukać.

• 9 miesięcy temu...

Caberg 407- minusy:

- dość ciężki,

- szybka paruje przy byle okazji,

- mechanizm blendy nad czołem daje dodatkowy świst powietrza,

- suwak wentylacji tak samo jest nad czołem,

- wentylacja nie działa, tak samo jest przy otwartej i zamkniętej,

- w środku głośno jak cholera,

- wygląd nie powala,

- PLASTIKOWA CIENKA RAMKA OTACZAJĄCA KASK OD DOŁU (po jej odpięciu można wyjąć środek) PĘKA OD ROZSZERZANIA KASKU PASKAMI PRZY WKŁADANIU NA GŁOWĘ !!!!!!!!!!!!!!!! W moim pękła już 2 razy, a kupiłem ten g..wniany kask w tym sezonie!!!

Plusy: blenda, szybkie zapięcie, niedrogi.

NIE POLECAM

Lepiej dołożyć 500 i kupić prawdziwy kask motocyklowy.