czarli1 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Trochę za waszą namową drogą kupna nabyłem ten kask. Zdecydowanie lepiej się w nim jeździ niż w moin starym wytłuczonym nolanie. Nie oszukujmy się, nie jest to kask za kwotę czterocyfrową, ale naprawdę warto. Mi tak najbardziej podoba się jego stylistyka. Łobuz:)Kupiłem go tutaj(cena):http://www.motopasja.eu/sklep/index.php?products=product&prod_id=1875 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezus Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam! Też się zastanawiam nad tym kaskiem: http://allegro.pl/show_item.php?item=1918076880 Jak w nim działają wywietrzniki? Nie można ich zamknąć? Nie będzie wiało w chłodniejsze dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Wieje mocno, i niestety nie wtedy gdy tego potrzebujesz. Jeśli tylko możesz dołożyć kilkadziesiąt złotych, wybierz V2R. V2 407 za 500 zł to wcale nie taka dobra cena, podczas gdy model wyższy (V2R właśnie) dostaniesz za w granicach 550-700 zł. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezus Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Mam już jeden kask, gdzie szyba na czole nie dolega do uszczelki i wieje mi w głowę. Wieje mocno, i niestety nie wtedy gdy tego potrzebujesz. Ze sklepu dostałem odpowiedź: "Nawiew jest otwarty, więc będzie wiało, z tym, że wyprowfilowany jest tak by głównie wiało na szybę." Ale coś mi się zdaje, że nie będzie tak wspaniale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Owszem, otwory tak są poprowadzone ale jak to w kaskach za te pieniądze - nie ma szału i wieje nie tak jak powinno.Był jakiś temat na forum, gdzie szukano kasku przez kryterium spasowania uszczelki do szyby, ale nie mogę go teraz znaleźć. Polecano shoei :), ale od siebie mogę dorzucić Scorpiony. Przejdź do sklepu i pochuchaj pomiędzy szybkę a skorupę od góry przy mocowaniach w różnych kaskach, bo to będzie widać już na sucho (szyba zaparuje za uszczelką). W skrajnych przypadkach może tędy nawet lecieć woda (miałem tak w jednym szczękowcu). Trudno mi tu sugerować jakieś inne marki, bo nie wiem z jakiego pułapu cenowego będziesz szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezus Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 W skrajnych przypadkach może tędy nawet lecieć woda No i takie miałem wrażenie, że czoło na deszczu robi mi się mokre ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Caberg 407- minusy:- dość ciężki,- szybka paruje przy byle okazji,- mechanizm blendy nad czołem daje dodatkowy świst powietrza,- suwak wentylacji tak samo jest nad czołem,- wentylacja nie działa, tak samo jest przy otwartej i zamkniętej,- w środku głośno jak cholera,- wygląd nie powala,- PLASTIKOWA CIENKA RAMKA OTACZAJĄCA KASK OD DOŁU (po jej odpięciu można wyjąć środek) PĘKA OD ROZSZERZANIA KASKU PASKAMI PRZY WKŁADANIU NA GŁOWĘ !!!!!!!!!!!!!!!! W moim pękła już 2 razy, a kupiłem ten g..wniany kask w tym sezonie!!!Plusy: blenda, szybkie zapięcie, niedrogi.NIE POLECAM Lepiej dołożyć 500 i kupić prawdziwy kask motocyklowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi