Filip_CK Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 jak trzeba sie obchodzić z enduro 50 ??jak serwisować ?? regulacje ?? naciągnie szprych, naciąg łańcucha ?? itp?co robicie przy swoich wyżyłowanych 50?? :crossy: jak przygotowujcie do jazdy ?proszę wymienić co trzeba robić :P bo zaczynam z enduro :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Przede wszystkim lej dobre markowe płyny i oleje, do mieszanki najlepiej castrol r2, broń Boże żaden miksol!co to za sprzęt i jaki rocznik? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Tak ja juz bylo mowione dobry syntetyczny najlepiej olej do paliwa w enduro pamietaj oc zyszczeniu filtra powietrza.Jezeli jedizsz ostro w terenie to nawet raz an tydzien a jk nie to chociaz raz na miesiac.Co do lancucha to masz na opakowaniu napisane jakie powinien miec luzy jezlei kupywales lancuch a jesli nie to cos chyba ok 3 cm musisz miec luzu w jedna.No a samrowanie lancucha tez musisz czesto robic jak w terenie jezdzisz srednio co ok 500km ale jezeli widizsz ze musisz nasmarowac wczesniej to to zrob,tylko jakims specjalnym olejem do lancuchow to jak naladujesz zwyklego smaru to sie brud nawali i ebdzie skorupa.To tyle po mojemu jezeli cos zle napisalem to mnie poprawcie. PS nie ten dzial chyba :icon_razz: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Tak ja juz bylo mowione dobry syntetyczny najlepiej olej do paliwa w enduro pamietaj oc zyszczeniu filtra powietrza.Jezeli jedizsz ostro w terenie to nawet raz an tydzien a jk nie to chociaz raz na miesiac.Co do lancucha to masz na opakowaniu napisane jakie powinien miec luzy jezlei kupywales lancuch a jesli nie to cos chyba ok 3 cm musisz miec luzu w jedna.No a samrowanie lancucha tez musisz czesto robic jak w terenie jezdzisz srednio co ok 500km ale jezeli widizsz ze musisz nasmarowac wczesniej to to zrob,tylko jakims specjalnym olejem do lancuchow to jak naladujesz zwyklego smaru to sie brud nawali i ebdzie skorupa.To tyle po mojemu jezeli cos zle napisalem to mnie poprawcie. PS nie ten dzial chyba :icon_eek: :biggrin:Czyszczenie filtra co 2-3 wyjazdy w teren (ja robie co wyjazd), łańcucha raczej nie powinno się smarować , bo wtedy może się przykleić piasek, a wtedy bedzie jeszcze gorzej. Jeśli źle mówie to niech ktoś mnie poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi