Skocz do zawartości

Naprawa lag w Cagivie Roadster

taboret12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z ww motocyklem. Dokładniej z cieknącym przednim zawieszeniem. Poprzedni właściciel zabrał się za jego prostowanie w sposób taki, że na lagach są wgniecenia. Wygląda to tak, jakby były prostowane po wsadzeniu ich w imadło. Sezon się zbliża więc trzeba coś z tym zrobić... Szukałem informacji jak naprawia się takie elementy- papierem ściernym lub wymienia na nowe. Papierem ściernym raczej się nie uda- wgniecenia są zbyt głębokie. Z kupnem innych lag też będzie problem- nie widziałem takich na allegro ani nawet na niemieckim ebay'u, gdzie motocykl ten jest sporo popularniejszy. Ktoś kiedyś podsunął mi pomysł, by oddać lagi do chromowania technicznego, ale nie wiem, czy to coś da? Bo nawet gdyby dać grubą warstwę, powiedzmy taką jak głębokość wgnieceń, to powierzchnia po chromowaniu równa chyba wcale nie będzie. Chyba, żeby położyć tak samo grubą warstwę, a potem gdzieś, u kogoś, w jakiś dziwny sposób, który nie wiem czy istnieje, spolerować lagi tak, by pozbawić je chromu w miejscach, gdzie nie ma wgnieceń. W ten sposób otrzymalibyśmy lagi o tej samej średnicy z wypełnionymi chromem wgnieceniami. Czy to jednak byłoby możliwe? Czy ktoś zna jakiś inne sposoby na takie uszkodzenia?

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

jeśli dajesz rury do chromowania, to najpierw powleka sie je warstwa miedzi która jest szlifowania by usunąć nierówności, potem nanosi sie chrom, wiec zapytaj sie, najlepiej zapytać w jakiejś formie w okolicy pokazać jak wygląda laga i wtedy powiedzą Ci czy sie da to naprawić co do rur to jeszcze napisze