czarekmbx Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 wymieniłem dozownik w hondzie i teraz nie wiem jak go ustawić żeby podawał dobra dawkę oleju. czy ktos wie jak sprawdzić czy motor dostaje dobra dawkę oleju?? :biggrin: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Po pierwsze napisz która to dokładnie część wymieniłeś zbiornik pompke? na pompce masz zaznaczenia (na górze pompki i na ruchomej części do której przymocowana jest linka), i po maksymalnym otwarciu gazu powinny sie pokrywać ponadto są na górze trzy śróby jak juz wszystko złożysz i ustawisz i wlejesz olej to tam na górze ta na środku na klucz 7mm jest do odpowietrzania odkrecasz ją czekasz a ż zacznie płynać olej zakrecasz Ewentualnie jeżlei nie wieżysz oznaczeniom ustawić w ten sposób, że robisz sobie miarkowe zbiorniczki na olej i na paliwo zaznaczasz poziomy, jeździsz chwle sprawdzasz, oleju powinno ubyć 50 razy mniej niż paliwa jka tyle ubyło to znaczy ze jest dobrze a jak nie to przestawiasz. Powodzenia Edit: Linke regulujesz tam przy mocowaniu, musisz ustawić linke od gazu i oleju tak żeby miały ten sam luz tzn. jak przepustnica gazu idzie w góre to w tym samym momencie pompka tez:) Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 no to ja już wcześniej go ładnie odpowietrzyłem i podaje olej tylko nie wiem czy dobrą ilość. opisz mi dokładniej o co chodzi z tymi oznaczeniami dzieks :icon_biggrin: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Mysle ze co do oznaczników to ten rysunek ci wszystko pojasni: http://img100.imageshack.us/my.php?image=dozownikkb2.png Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 sprawdziłem i nawet jest za daleko o 0.5mm :icon_eek: . czy to przeszkadza ze jest za daleko??? sorki znaczy się o 0.5cm za daleko Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 jezeli kierujesz się tym sposobem ustawiania to am być idalnie tak jak tam a nie gdzieś przestawione o ileś bo jak by miałobyć przestawione to by nie robili oznaczników konkretnie w tych miejscach:P ja saobie podciągnąłem o 1mm więcej żeby dawało ale praktycznie i tak sie pokrywają :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 to dzięki za rady :buttrock: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi