Wiroś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 WitamZimą oddałem mój świeżo kupiony motocykl CBR 1000f '93 70tyś km na przegląd, regulację zaworów i co tam jeszcze było by niezbędne, przy odbiorze zostałem poinformowany że wałki rozrządu są dość mocno zużyte i należało by je wymienić przy następnym serwisie, jednak jako środek zaradczy zastosowano zwiększenie luzu, dzięki czemu wspomniane wałki mają spokojnie wytrzymać "jeszcze trochę", jednak dzięki temu zaczęły głośno cykać jak się już silnik nagrzeje. Czy serwis dobrze zrobił :) Nie rozumiem w jaki sposób zwiększenie luzu ma wpłynąć na mniejsze zużycia wałków, mi się wydawało że jak metal tłucze o metal kilka tysięcy razy na minutę to się szybciej rozwali, ale chyba się nie znam, dlatego się pytam jak to jest :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi