sioza Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Prosze o pomoc co moze byc motor derbi gpr 50 wymieniłem rozrusznik bo myslałem ze nie chodzi i dalej nie pali a odkrecuiłem pokrywe i normalnie wszystko chodzi jak powinno kreci kołem zamachowym wszystko gra jak najbardziej i nie pali a na pych pchne dosłownie pare centymetrow tylko odepchne sie nogom i juz jedzie !!!! co moze byc pomocy !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 jesli rozrusznik kreci walem a moto pali na pych to tylko przychodzi mi do glowy,ze a)jest zle podlaczony(rozrusznik lub guzik do odpalania) i po podaniu napiecia robi gdzies zwarcie i nie podaje napiecia na cewke b) masz za slaby aku.i rozrusznik "zabiera" za duzo napiecia i za maly prad idzie na swiece. Jesli masz znajomego z jakims podobnym sprzetem to podlacz przez kable jego aku do Twojego i odpal moto z 2aku. jak ruszy to kup nowy aku lub naladuj go dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sioza Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wstawiłem nowy akumulator wyczysciłem gaznik bo tak mi kazano i co i nic znowu to samo motor nie pali na rozrusznik a tylko odepchne sie noga i jedzie no co moze byc juz tyle czasu kombinuje i nic nikt nic nie wie!!!! pomocy !!! a rozrusznik tez jest nowy !!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Weź inną lub wykręć stara świece i sprawdź czy daje iskrę jak kreci rozrusznikiem. Jeśli daje to sie będziemy głowić co jest nie tak. Ale na 80% nie podaje iskry z guzika.Jeśli pali z pycha po paru cm obroty ma ok to gaźnik jest dobry. Jedynie elektryka mnie martwi. A może rozrusznik kreci nie w tą stronę ? :) Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez tomasz87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sioza Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Nowa swieca ... sprawdziłem i i jest iskra bardzo dobra i co teraz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Coś to bardzo dziwne jest. Skoro pali z małego popychu. Obroty trzyma,wkreca sie jak trzeba, na rozruszniku jest iskra na świecy to musi palić. :rolleyes: Przecież to bez znaczenia czy wałem obraca rozrusznik czy kola przez skrzynie. Postaw 2oo na stopkę centralna i na biegu pokręć rozrusznikiem(zobaczysz czy w dobra stronę kreci kołem). Możliwe,ze to źle ustawiony zapłon(no ale jak pali na popchniecie palcem...) Zobacz jak masz ustawione wyprzedzenie zapłonu. Tak i na ciepłym i na zimnym silniku nie chce palić z guziora ? Odkręć świece i wlej "kielicha" zakręć świece i przekręć rozrusznikiem. Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez tomasz87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sioza Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 dalej nic :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Gdzieś kolega prawdy nie mówi. Do działania silnika 2t potrzebna jest kompresja, iskra w odpowiednim momencie i paliwko w odpowiedniej proporcji z powietrzem. skoro wszystkie warunki masz spełnione PALIĆ MUSI :bigrazz: ale skoro piszesz,ze nie pali to narazie Ci nie pomogę bo musiałbym to obadać organoleptycznie :icon_mrgreen: Właśnie zobaczyłem co to za sprzęt. Widzę,ze to niezły przecinak :icon_razz: Myślałem,ze to coś w stylu komara czy coś koło tego :biggrin: Najprawdopodobniej jest to silniczek wysokoobrotowy to może rozrusznik za wolno kręci wałem,zeby załapał tak jak trzeba. ;) Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez tomasz87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychrr Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 a kręci ten rozrusznik ?? zobacz bezpiecznik ... czasami śniedzieje trzeba wyczyścić bezpiecznik i całe gniazdo bezpiecznika i powinno być ok :icon_mrgreen: ściągnij lewą owiewkę będzie tam przekaźnik ( wchodzą 3-4 grube przewody) ściągnij z niego obudowę i go złącz ( jest tam prostokątna miedziana blaszka) jaka jest reakcja ?? jeśli dalej nie działa to zobacz czy kable z stacyjki są podłączone :biggrin: - idzie jeden pojedyńczy czerwony lub czarny :notworthy: przeczyść je :) Jak coś to wal na PW :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi