cifer Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Witam wszystkich motonitów.Właśnie zanabyłem duże Varadero z 2004 roku i mam problem z wyregulowaniem wolnych obrotów (aktualnie są deczko powyżej 1000, zamiast na 1200). Zgodnie z instrukcją odnalazłem magiczne pokrętełko, które jest w Varadero przedłużką prowadzącą do właściwej śruby, ale nie chce się to to obracać w żadną stronę!Mógłbym robić to metodą "weź większy młotek", ale nie chcę niczego spartolić.Czy ktoś z posiadaczy miał podobny problem? PozdrawiamCifer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys_moto Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) cifer napisał: Witam wszystkich motonitów.Właśnie zanabyłem duże Varadero z 2004 roku i mam problem z wyregulowaniem wolnych obrotów (aktualnie są deczko powyżej 1000, zamiast na 1200). Zgodnie z instrukcją odnalazłem magiczne pokrętełko, które jest w Varadero przedłużką prowadzącą do właściwej śruby, ale nie chce się to to obracać w żadną stronę!Mógłbym robić to metodą "weź większy młotek", ale nie chcę niczego spartolić.Czy ktoś z posiadaczy miał podobny problem? PozdrawiamCiferto pokrętło należy wyciągnąc z mocowania na ok 1cm następnie obracac powinno byc ok swoją drogą jedni mają 1000 obr/min jedni 1200 jak kto woli Edytowane 27 Marca 2008 przez borys_moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 cifer napisał: Właśnie zanabyłem duże Varadero z 2004 roku i mam problem z wyregulowaniem wolnych obrotów (aktualnie są deczko powyżej 1000, zamiast na 1200). Jak nie masz problemów z zapalaniem to sobie daruj tą regulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cifer Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Hun996 napisał: Jak nie masz problemów z zapalaniem to sobie daruj tą regulacje. No w sumie to pali na dotyk (dopiero 10k mil na liczniku) - być może była ustawiona na letnich temperaturach. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi