pir Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 WitamPojezdzilem w/w motorem mojego kolegi :icon_exclaim: , i postanowilem sobie kupic taki sam.....Teraz przejde do szczególów.W sobote jade kupic Piaggio i chcialbym sie dowiedziec na co szczególnie zwrócic uwage podczas kupna/ogladania motoru.Jezeli juz bym go kupil co powinienem wymienic itd..Motor jest z 2002 roku ma przejechane 31tys km <--- nie wiem czy to duzo jak na ten skuter i na ten rocznikCena koncowa to 3600zl Z góry dziekuje za odpowiedzi :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Moze wziac kolege ze soba ? Skoro ma ten skuter to powinien cos podpowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pir Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Moze wziac kolege ze soba ? Skoro ma ten skuter to powinien cos podpowiedziecNIestety nie moge, kolega wyjechal w pon do angli a ja mam jego moto na przetrzymanie, a mialem odlozny hajs na jakis spzet i ten mi odpowiada(akurat trafil sie egzemplarz u mnie w miescie) nie musze latac z ogromnymi predkosciami, po drugie jest wygodny duzy i ladny.No to czekam na jakies podpowiedzi co i jakpozdrawiam dodam ze to bedize moj drugi motor (wczesniej Honda Mtx 80(4 miesiace i sprzedalem bo to dopiero nie mialo mocy zadnej)) ale jezeli chodzi o sprawy czysto techniczne nie mam pojecia dlatego zwraca msie do was.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 jak mozesz to weź porzycz(jesli nie posiadasz) miernik kompresji i zmierz kompresje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pir Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 niestety nie posiadam, szczerze mowiac nawet nie wiem jak mialbym to zrobic hehe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 jak mozesz to weź porzycz(jesli nie posiadasz) miernik kompresji i zmierz kompresje... wydaje mi się to zbyteczne, skuter powinien swobodnie rozwijać prędkość ok 120 km/h, niski stopień sprężania objawia się wyraźnie małą mocą silnika/słabym przyspieszeniem. Jedyne co mnie uderza w tej marce to słabość elektroniki ( z dwoma przypadkami się spotkałem i oba to uszkodzony moduł zapłonowy) A co do wymian to głównie materiały eksploatacyjne. pozdr. i udanego zakupu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pir Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) wydaje mi się to zbyteczne, skuter powinien swobodnie rozwijać prędkość ok 120 km/h, niski stopień sprężania objawia się wyraźnie małą mocą silnika/słabym przyspieszeniem. Jedyne co mnie uderza w tej marce to słabość elektroniki ( z dwoma przypadkami się spotkałem i oba to uszkodzony moduł zapłonowy) A co do wymian to głównie materiały eksploatacyjne. pozdr. i udanego zakupu życzę [/b]Przepraszam za dwa posty, problem z internetemDzieki za odpowiedz w sobote jestem umowiony na jazde testowa itd pewnie jak bede zadowolony to biore od reki.. Jeszcze jak by sie ktos wypowiedzial co do tego przebiegu... Mam nadzieje ze wszystko bedize ok i od soobty bedzie :crossy: ;) :) Edytowane 20 Marca 2008 przez pir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) michal.051 dobrze mówi elektryka w piaggio jest rzeczywiście słaba ale również inne części jak np. tłoki i cylindry znajomy mechanik co trochę dostaje skutery typu piagio i właśnie prawie 80% tych motorków ma właśnie uszkodzoną elektrykę i właśnie tłoki i cylindry ale z 2002 rocznikiem nie powinieneś mieć dużych problemów Edytowane 24 Marca 2008 przez endzi25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuterek55 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam przejechane ponad 31000km to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi