Skocz do zawartości

honda ns1

JLB2007
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam . wymieniam tarcze sprzęgłowe i mam parę pytań : czy trzeba je zamoczyć przed założeniem w oleju na jakiś czas ?? i może ktoś mi tak krótko opisze jak założyć tą całą pokrywę od strony sprzęgła żeby wszystko było dobrze??? pzdr

Witam

Trzeba moczyć:)

CO do zakładania pokrywy, musisz mieć uszczelkę , możesz przesmarować ją cienką warstwą silikonu z dwóch stron dla większej pewności. Cały myk zaczynamy od założenia kopnika do tego trzeba mieć troche wprawy więc najpierw (przed zalożeniem silikonu na uszczelkę) poćwicz na sucho.

Akcja wyciągasz wszystko co jest od kopniaka nie jest to niczym przykrecone, smarujesz małą podkładkę olem żeby kleiła się lepiej do zębaki od kopnika przystwaisz zebatkę z "przyklejoną" podkładką do karterunastępnie wkładasz "uzbrojony" w te duperele wałek od kopniaka takżeby podkładka pod zębatką nie spadła czyli dość delikatnie. następnie naciągasz spręzyne na ten chwytak i już tylko teraz to musi być jak najmniej dotykane bo może wypaść i akcje trzeba powtórzyć:/ teraz sprzegło to nie dużo trzeba rolki naoleić też co by się trzymały i można próbować zakładać pokrywe za pierwszym razem pewnie sie nie uda bo CI kopajka wyskoczy ale nie łam sie nabierzesz wprawy:)

Pozdro.

Witam

Trzeba moczyć:)

CO do zakładania pokrywy, musisz mieć uszczelkę , możesz przesmarować ją cienką warstwą silikonu z dwóch stron dla większej pewności. Cały myk zaczynamy od założenia kopnika do tego trzeba mieć troche ...........................

Wdit sory że dwa razy jakąś zacinkę miałem :)

Edytowane przez tomasz90skomra