qurim Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Otóz dziś w pracy smigalem jak zwykle po całym Londku, własnie zrzuciłem przesyłke express w centrum z która gnałem jak szalony bo pierwszy dośc cieply dzień więc oponki się kleją, podnózki trą o asfalt na kazdym rondzie, dojeżdzam do skrzyżowania juz spokojnie bo porzesyłka odstawiona , naciskam hamulec przedni ...i...dzwignia idzie miękko jak gąbka aż dotyka kierownicy..oops myślę sobie. Poszły uszczelki w zaciski albo przewód. Lipa. Stojąc na czerwonym swietle lukam na przednie koło a tam ani sladu płynu, ani pod moto ani na kole. Co jest!? Mysle sobie. Zmieniają się światła i zjeżdzam w boczną uliczkę obadać sprawę. Wszytko wygląda ok, płyn w zbiorniczku jest, wycieków nie widać więc co? Zagładam głebiej i tez wygląda OK. Tyle brudu nazbierało się od ostatniego mycia (30kkm) ze ciezko cos zobaczyc w zacisku. Przygładam sie dokładniej i co widze? Tłoczki opierają się o tarczę! :icon_rolleyes: WTF - myślę sobie? Kiedy to się stało? Gdzie? Jak? Dobrze ze teraz a nie jak smigałem z expressem na pokładzie bo byłoby grubo wtedy. Klocek cham. ten od strony tłoczków poprostu się wziął i sobie wysiadł z motocykla! Rozpocząl weekend 3 godz. przed końcem pracy! Zdrajca! Zjeżdzając do biura podjechałem do PL warsztatu i zanabyłem komplet nowych kloców i od razu założyłem będąc w firmie. Super niespodzianka na piatkowe popołudnie. hehe. Edytowane 14 Marca 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Mowa o klockach Hamulcowych jak rozumiem.. :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi