marekltd Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Kupiłem Suzuki Intrudera 800 z 1993roku. Mam pytanie gdzie w tym motocyklu dolewa się i kontroluje sie stan płynu chłodzącego. Rozebrałem pół motocykla i nie znalazłem ani wlewu, ani punktu poziomu w którym mógłbym sprawdzić stan płynów w chłodnicy.RATUNKU!! Edytowane 13 Marca 2008 przez marekltd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaged_Lady Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Pogrzebałam w tym temacie , mi też przyda sie taka wiedza, chociaz raczej sama nie zrobię tego, bo nie chcę czegoś zepsuć, ale może to Ci pomoże: cytat:"Żebra cylindrów są tylko atrapą ponieważ chłodzenie jednostki napędowej powierzono cieczy, a chłodnice umieszczono w przedniej części ramy." cytat:"Pytanie:Witam, powie mi ktoś jak sprawdzić czy mam odpowiednią ilość płynu w chłodnicy ?Pod glowka ramy jest jakis zbiorniczek, ale nie ma na nim skali z tego co zauwazylem. Rok temu zalewalem plynu, ale chyba jakies ubytki sie moga zdarzyc, wiec jak to sprawdzic i ile dolac w przypadku ubytku ? Odpowiedź fachowca:Ten "jakiś zbiorniczek" to zbiornik rezerwowy układu chłodzenia.1. Zdejmij plastikową osłonę główki ramy2. Odkręć korek chłodnicy (UWAGA !!!! NA ZIMNYM SILNIKU !!!! W PRZECIWNYM RAZIE GORĄCY PŁYN TRYŚNIE CI PROSTO W OCZY I NA RĘCE !!!!).3. Uzupełnij poziom płynu za pomocą płynu do chłodnic aluminiowych nie przekraczając górnej kreski poziomowej na zbiorniku (motocykl w poziomie)4. Zakręć korek chłodnicy.5. Wymieniajac płyn w całości potrzebujesz ok 1460 ml mieszanki 50:50 (woda:"niezamarzacz") lub gotowego płynu do chłodnic aluminiowych." Wprawdzie rozmowa tyczy sie Marudera, ale myślę, że w Intruderach jest identycznie.Może jak się mylę, to ktoś to sprostuje i wyjaśni nam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi