Icea_PL Opublikowano 25 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2003 Icea to najpierw przymierz sie do Tuarega 125. Ja nie mialem jemu nic do zarzucenia a maly nie jestem. Pozycja wygodna, finezyjne dwie okragle lampy z przodu jak w Africetwin. Troche ciezki jak na tą moc ale jeździ przyjemnie ... tak tylko ile to pali ... i czy ja tego nie rozwale w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 Tuareg pali z tego co pamiętam koło 6-7 litrów przy mocniejszym kręceniu. To chyba nic nadzwyczajnego. Co do SL230 - na takiej się uczyłem. Miałem ją do dyspozycji na dwa tygodnie tylko dla siebie no i duży las i łąke pod reką :D Przez pierwsze dwa dni nie wiedziałem nawet jak wrzucić drugi bieg - ale jak już się dowiedziałem (metoda prób i błędów :twisted: ) to się działo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 ten SL z wygladu dosc pospolity ale nie spotkalem sie z czyms takim...a teraz juz wiem ze nie o to mi chodzilo co do tego prawka;) pomylilem z jakims chopperem:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 Silnik pracował równo i bez zarzutów. Nie trzeba go było wcale kręcić żeby ruszyć. Wiadomo 125cc - wiekszy moment. Aby ruszyc ta 50cc musiales go wkrecac i to ostro - gdy wszedl na obroty w 4 osoby dawal sobie rade pod gorke ... ale niskich praktycznie nie mial. Nie widzialem ralki 50cc ale jezeli ma silniczek minareli - to dobrze ze jej nie widzialem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 Tuareg pali z tego co pamiętam koło 6-7 litrów przy mocniejszym kręceniu. tak samo jak 50teczka Z drugiej strony widzialem rally 125 z silniczkiem ROTAX123 - to chodzilo cudownie ... gdyby pominac spalanie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 wszystko ma swoje wady i zalety:) mi NSR tez pali pod 7 litrow...na szczescie przyzwyczailem sie roche MBXem ktory tez calkiem sporo kopcil a mi jeszcze jakos tak prawy nadgarstek lubi czesto w dol schodzic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 mi NSR tez pali pod 7 litrow... lol a ja panikowalem jak mi DTta 5l wypalila :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 Icea nie dziw sie...MBX jak zszedl przy moim sposobie jazdy ponizej 6 to bylo dobrze...fakt ze gdybym sie postaral to bym sie w 4 zamknal ale dla mnie jazda potrzebna by osiagnac takie spalanie to nie jazda...a wyobraz sobie co bedzie jak kupisz kolejny motocykl ktory bedzie palil o 2 litry mniej niz moze przyszly Tuareg...bedziesz sie wtedy cieszyl jak glupi;) same zalety jak dobrze spojzec:> P.S. Aha zapomnialem, DT z NSR chyba nie ma co porownywac pod wzgledem spalania bo na pewno NSR jest motocyklem wiekszym, ciezszym no i wiekszym silnikowo...ale z MBXem mysle ze mozesz spokojnie porownac, takze - nie jest tak zle!!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ja nie wiem co z tymi Hondziawkami jest nie tak :D Moja MB80 paliła 6.5 litra jak ją kupiłem (w drodze do domu skończyła mi się benzyna :lol: ). Po regulacjach w serwisie spalanie zeszło do 5l. MTX80 to też niezła historia. Nigdy nim nie zlazłem poniżej 6l. Po jeździe na torze motocrossowym potrafił zrobić się wir w baku i zniknąć ponad 10l 8O 8O 8O Przy 65km/h w trasie palił 6 litrów - paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 geez to maja kochana MB`tka palila ledwo 3l przy normalnie jezdzie ... gdy cisnalem na maxa moze 3,5l ..... A V-Max po dotarciu wynisol 78 km/h ... a wg. nowego wlasciciela 97 km/h (jassssssne :D) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 takze - nie jest tak zle!!:D a czemu mialobyc zle :D DT to lekki enduraczek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 26 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2003 wiesz...niby lekki enduraczek ale pali za duzo;) tak jak MB Samsona i moj MBX...tez kopcily jak porabane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi