sajmon147 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 :buttrock: witam wszystkich ... mam pytanie : jakia jest zasada działania zaworu elektryczneg ?? czy zawór się przestawia tylko przy temperaturze czy także porusza się przy zmianie obrotów oraz co oznaczają oznaczenia HI i LO na nim .. za porady z góry dziękuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 O jaki zawór chodzi? Termostat czy zawór wydechowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Jak elektryczny to raczej zawor wydechowy :P Jesli o to chodzi to tylko od zmiany obrotow i przekrecenia stacyjki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) HI otwarty LO zamknięty. Wiem wiem że palnąłem głupotę ale ta temperatura sporo wątpliwości u mnie wzbudziła. Skąd taka myśl w ogóle? Tak jak napisał michal zaworem sterują obroty. Zawór służy do zwiększenia mocy w średnim zakresie obrotów (u mnie jest otwarty do około 2tyś obrotów a później otwiera się znowu przy 7, czyli między nimi jest zamknięty i poprawia elastyczność silnika), więc temperatura nie ma nic do gadania. Edytowane 6 Marca 2008 przez SuleY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon147 Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 przepraszam za pomyłke ... chodziło mi o zawór wydechowy . w tej chwili zawór mi nie chodzi . czy mogę w jakiś sposób ustawić go aby motor się nie zalewal i wmiarę wchodził na obroty ?? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 bez zaworu to nie to samo, najlepiej go zrób. Jak zostawisz go w pozycji zamkniętej to nie będzie się wkręcał na wysokie obroty a jak w otwartej to będzie słaby na niskich obrotach. Przeważnie zostawia się otwarty, wiadomo 2T lubi wysokie obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon147 Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 a czy jak zostawię go w pozycji otwartej to będzie mi się zalewał na wolnych obrotach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 nie powinien, dużo osób tak jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Lepiej go zrob nie to ze i tak 125 nie ma dolu to jeszcze wywalajac zawor bedzie tragedia. W miescie to bedzie tragedia jezdzic. Ale jak juz mocno nie chcesz go robic to zostaw otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi