sajmon147 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 .. ostatnio wlewałem olej do skrzyni i wlałem podobnie jak kolega bo też wymieniał a u mnie nie widać poziomu oleju na miarce . od tego czasu zaczęły się problemy jak już wcześniej w posćie napisałem . Czy wie ktoś ile trzeba ml wlać do skrzyni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 ok 700ml powino byc widac na miarce jak motor stoi prosto i nie byl chwile przed odpalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 serwisowka nie gryzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 tu masz po kollei opisane co i jak z wymiana oleju i ile wchodzi pozdro zrudlo www.125.pl 1) Najpierw odpalasz moto w garażu żeby się troche rozgrzało (nie jeździsz nim przed wymianą bo wtedy skrzynia pracuje i olej jest rozprowadzany po całym silniku i napewno wtedy nie zleci te niecałe 0.7 litra jego. 2) Gdy moto pochodzi z 5-10 min. gasisz je i stawiasz na nóżke, wtedy odkrecasz śrube spustową oleju. 3) Gdy olej cały zleci najlepiej usiądź jeszcze na moto i poprzechylaj go mocno na obie strony jakbyś kładł się na kolano w zakręcie, później odczekaj jeszcze aż skapną resztki - wtedy będzie pewność że prawie wszystko wyleci. 4) Zakręć śrube spustową i wlej 0,7 litra oleju (najlepiej jak się ma butelke oleju z miernikiem a teraz każda takowy ma) Do skrzyni wlewa się 0,7 litra - TYLKO I AŻ, ANI MNIEJ, ANI WIĘCEJ! I NIE GAP SIĘ NA TO OKIENKO TYLKO NA MIARKĘ Z BUTELKI! 5) Stan oleju sprawdź na wyprostowanym moto przy zimnym silniku dopiero po odbytej jeździe kiedy będzie pewność że nowo nalany olej rozprowadzi się po całej skrzyni, sprzęgle i reszcie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi