Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Masz bardzo dobre i uniwersalne moto (wiem bo też mam taki), jeśli jak piszesz dopiero się uczysz to nie widzę sensu szybkiej zmiany. Jeśli argumentem jest dla Ciebie "łatwość prowadzenia" do może Cię rozczeruję ale Fazer to wyjątkowo łatwy do ujeżdżania motocykl i każdy sport będzie trudniejszy szczególnie w mieście. Jeśli chcesz sportowo pojeździć kup do Fazera dobry amortyzator, regulowanie podnóżki, zmień kierownicę i możesz nawet na torze poszaleć, a do turystyki wyższą szybę. Zamianę Ci radzę jak już opanujesz Fazerka w pełni i albo Ci się już znudzi albo zabraknie manetki do odwijania i przyjdzie czas na duże moce.

PS. jesli zamienisz na sportowe 600 to raczej nie powinien być dle Ciebie wielki szok, ale nauka będzie dłuższa i trudniejsza niż na FZS

Edytowane przez W-max

Masz bardzo dobre i uniwersalne moto (wiem bo też mam taki), jeśli jak piszesz dopiero się uczysz to nie widzę sensu szybkiej zmiany. Jeśli argumentem jest dla Ciebie "łatwość prowadzenia" do może Cię rozczeruję ale Fazer to wyjątkowo łatwy do ujeżdżania motocykl i każdy sport będzie trudniejszy szczególnie w mieście. Jeśli chcesz sportowo pojeździć kup do Fazera dobry amortyzator, regulowanie podnóżki, zmień kierownicę i możesz nawet na torze poszaleć, a do turystyki wyższą szybę. Zamianę Ci radzę jak już opanujesz Fazerka w pełni i albo Ci się już znudzi albo zabraknie manetki do odwijania i przyjdzie czas na duże moce.

PS. jesli zamienisz na sportowe 600 to raczej nie powinien być dle Ciebie wielki szok, ale nauka będzie dłuższa i trudniejsza niż na FZS

A co myślisz o zamianie na sv 1000s ?

A co myślisz o zamianie na sv 1000s ?

Sv to bardzo zacny sprzęt, jeśli pociągają Cie V-ki to spróbuj. Nikt Cię od 1000ca nie odciągnie, bo jak poczujesz moc 120 - 150 KM to uzależnia ALE wielu dochodzi potem do wniosku że to jazdy po ulicy lepsza jest zwinna 600tka niż litr, bo łatwiej i bezpiczniej odwijac, ostrzej można wchodzić w winkle itd... Jest to konieczny etap rozwoju i jeśli chcesz litra, a zastanawiasz się pomiędzy dużym ścigaczem a SV1000 to radziłbym SV.

• 3 tygodnie później...

kup fazera tysiaca na gaznikach bardzo fajne moto silnik super dobra zawiecha hamulce super jak dla mnie to jeden z idealow motocykla do urzywania na co dzien a ze silnik mocniejszy niz chcesz nie przeimuj sie tym