Nowy Kubi Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 O ja pitole, czy wy naprawde choć na moment nie możecie przeczytać ze zrozumieniem, ja to wszystko wiem, żartuje sobie!!!!!!!!!! p.s. Kolejni "Moralizatorzy" sie znaleźli;) Ja się właśnie staram choć na moment zachować powagę ;) PS. Nie moralizuję, napisałem, że mi czerwone lampki w niczym nie przeszkadzają. Tylko nie jeździj szybciej niż przepisy pozwalają, bo to piractwo jest... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Dobrze Tato ;) hi hi hi hi No a teraz poważnie, gdzie moge takie Lampy czy klosze zmienić? ;) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Dobrze Tato ;) hi hi hi hi No a teraz poważnie, gdzie moge takie Lampy czy klosze zmienić? ;) No chyba trzeba zaadoptować z wersji EU, to chyba u nas sie Liberty nazywa czy cuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 To że zarejestrujesz takie auto w DE nie oznacza, że będzie ono automatycznie miało homologację EU. Jak jej nie ma to jej nie ma. Po prostu dla auta zarejestrowanego w EU nie będzie wymogu homologacji, tak jak nie ma go teraz, jeżeli importujesz jeden samochód.A swoją drogą w DE i "starej unii" są znacznie większe problemy z rejestracją samochodu z USA niż obecnie w PL, właśnie dlatego, że auta nie mają homologacji EU. Natomiast to co jest w projekcie, jest nazwane homologacją jednostkową. Cena miałaby być DO 5tys Euro (a więc nie wiadomo ile), ale tak naprawde projekt projektem, a co z tego powstanie i kiedy, to nikt nie raczy wiedzieć. No a tak wracając do tematu to wychodzi na to że tego przepisu jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy i czy wogole wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 No chyba trzeba zaadoptować z wersji EU, to chyba u nas sie Liberty nazywa czy cuś...Jakie Liberty!??!?! Grand Cherokee sie nazywa i tam i tu :icon_razz: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Jakie Liberty!??!?! Grand Cherokee sie nazywa i tam i tu :) Powiedziałeś Cherokee a to dwie różne bajki. Cherokee jest tam a u nas się zwie Liberty. Grand Cherokee jest i tu i tu. Tak czy siak szukaj od europejczyka lamp. Patenty w stylu wycinania i wklejania pomarańczowych szkiełek były znane w latach 90-tych, ale jak to będzie wyglądać na nowym jepie :lalag: No a tak wracając do tematu to wychodzi na to że tego przepisu jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy i czy wogole wyjdzie? Tak dokładnie. Teraz jest tylko cyrk z interpretacją rozporządzenia, że auto sprowadzone musi mieć dowód rejestracyjny. Każdy urząd sobie rzepkę skrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Powiedziałem Grand Cherokee :) :wink: hi hi hi hi No tak, zapomniałem że każdy Urząd interpretuje przepisy jak mu wygodniej, to tak jak sprawa VATu od Motocykla w firmie, co Urząd to inna interpretacja :lalag: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Powiedziałem Grand Cherokee :) :wink: hi hi hi hi No tak, zapomniałem że każdy Urząd interpretuje przepisy jak mu wygodniej, to tak jak sprawa VATu od Motocykla w firmie, co Urząd to inna interpretacja :lalag: Moderator Cfaniak :wink: :) :clap: Zapomniałeś tu nagmerać:http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...dpost&p=1164309 Co do VATu jest jak piszesz. Ja jestem zdania, że skonczy się interpretacją ministerstwa, zgadnij w którą stronę :evil: Na szczęście w przypadku większości moto 60% jest tym rzeczywistym 60% a nie kawałkiem w wysokości 6 tyś. (górny limit w wypadku moto rzadko przekraczany). Edytowane 5 Marca 2008 przez Nowy Kubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Powiedziałeś Cherokee a to dwie różne bajki. Cherokee jest tam a u nas się zwie Liberty. Grand Cherokee jest i tu i tu. Tak czy siak szukaj od europejczyka lamp. Patenty w stylu wycinania i wklejania pomarańczowych szkiełek były znane w latach 90-tych, ale jak to będzie wyglądać na nowym jepie :lalag: Tak dokładnie. Teraz jest tylko cyrk z interpretacją rozporządzenia, że auto sprowadzone musi mieć dowód rejestracyjny. Każdy urząd sobie rzepkę skrobie. Ale to z kolei chyba dotyczy wylacznie pojazdow z Ue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 No a teraz poważnie, gdzie moge takie Lampy czy klosze zmienić? :P poszukaj na necie ew nowych lamp "tuningowych", czyli jakieś cleary lub LEDy, może będzie ciekawszy efekt ciut wiekszym kosztem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Szukałem, nawet wychodzi o kilka stów mniej niż oryginały w ASO :P ale dopiero w Maju będa te co mi sie podobają:D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) wiec jezeli sprowadze sobie motor z USA to moga byc problemy - weszlo juz to prawo czy jeszcze nic o tym nie wiadomo ? ? Edytowane 8 Maja 2008 przez personPILA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 wszystko po staremu. placisz tylko clo i vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi