Inka Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Boa wg przepisów kurs na prawo jazdy kat. A to 20h teori (takich lekcyjnych po 45 minut) i 20h jazd (takich normalnych 60minutowych). Idź do ośrodka, w którym robiłeś kurs i poproś o sprawdzenie tego, bo wg mnie się pomylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Ale tak to jest w szkołach za 800zł :|Ja za kurs zapłaciłem właśnie 800 i mam full wypas :icon_eek: Więc nieprawda, że tania szkoła zawsze będzie do d..y. Ale trzeba poszukać wcześniej opinii, żeby nie wyszedł zonk. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inka Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 w tej samej szkole kurs na motor robiła moja kuzynka... i miała jazdy... ale wtedy jak robiła kurs to był tam zatrudniony taki fajny młody instruktor, który z nią wyjeżdżał na miasto... a mi przypadł taki stary dziadek :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martix Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Jak wam idzie?? Wczoraj miałem egzamin i... zdałem:) Teraz czekać na plastik. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Dziwi mnie to, że są takie szkoły które nie wyjeżdżają z kursantami na miasto. Ja chodzę do najlepszej (według wielu osób) szkoły w Warszawie i jest to niemożliwe żeby nie wyjechać na miasto. U nas jest 10 godzin na placu i 10 godzin na mieście. Nie wyobrażam sobie pojechania na egzamin jeśli nie jeżdziłam w mieście na kursie. Moim zdaniem można zaskarżyć taką szkołę, która nie wyjeżdża w miasto z kursantem.Ja swój kurs właśnie skończyłam, ale zdawać (ze względu na terminy) raczej będę w innym mieście niż Warszawie. ja czekam na rozpoczęcie jazd;-) a powiedzcie mi tak z ciekawości jeździliście na kursie w całym osprzęcie (tj. rękawiczki, kask...) czy tylko w kasku? Ja jeździłam w całym osprzęcie... Widziałam po prostu jak miał wypadek młody motocyklista i co się dzieje z ciałem jak masz wypadek. To że jest Ci gorąco w całym ubraniu motocyklowym to prawda, ale nigdy nie będę jeździć moto bez kasku, rękawiczek, kurtki motocyklowej i przynajmniej jeansów i na pewno nie będę jeździć w adidasach. Po prostu moje życie i zdrowie jest dla mnie ważniejsze niż to, że będzie mi za ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Wczoraj zdałem teorię :) 0 błędów oczywiście. Teraz czekam na praktykę - 19 czerwca. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Wczoraj zdałem teorię :) 0 błędów oczywiście. Teraz czekam na praktykę - 19 czerwca. Gratki Aster,Ja mam wyznaczony termin teori A+B na 18 czerca, po zdaniu tego wsiadam do samochodu i rozpoczynam egzamin na B.Niestety terminu egzaminu praktycznego na A jeszcze nie znam, dowiem się dopiero po zdaniu praktyki. :crossy:wszystko pięknie odwleka się w czasie, choć ten jeden miesiąc w te czy w drugą stronę tak naprawde mi już zwisa. przez ten kurs nabyłem trochę cierpliwości. Żyję nadzieją i ufam w swoje możliwości że w połowie lipca lub na początku sierpnia plastikowy kartonik z wbitymi dwoma kategoriamii zagości w moim portfelu a ja bedę mógł (legalnie :) ) dołączyć do familii :crossy: Pozdrawiam i 3mam kciuki za wasze egzaminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziek32 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Dzis zdałem egzamin w Łodzi, egzaminator troche killer, na 4 osoby 2oblały. Na placu lekka panika, moto tez nie było najlepsze co prawda Honda cb250 jak na kursie ale calkiem inaczej chodziła, bardzo niskie obroty niemalze waliła się na ósemce, a sprzegło brało przy samym końcu. Na miescie juz duzo lepiej poszło i w rezulatacie zaliczyłem :crossy:Czas oczekiwania na teorie tydzien i na praktyczny tez tydzien, wiec mysle ze ok w porównaniu do innych miast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inka Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 ja byłam się zapisać na egzamin w Tychach. Okazuje się, że jak mój instruktor wypisywał mi zaświadczenie o ukończeniu kursu to źle wpisał mój pesel i mnie nie mogli zapisać na egzamin :| nic tylko się pociąć... a jakby tego było mało to w Tychach się czeka do końca sierpnia na egzamin :| w Gliwicach do końca lipca, a reszta ośrodków w moim okręgu nie odbiera telefonów ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex92 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam- również się pochwalę ^^. Zaczynam kurs na A1 od czwartku i oby poszło za 1 razem :icon_question:. A dziś na motorower zaliczyłem praktykę- ciasno w zakręty wchodziłem i sam się zdziwiłęm, że tak umiem xD. Życzę każdemu szerokości :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inka Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 a ja wczoraj się zapisałam na egzamin :) 3 lipca o 8.30 mam całość :) mam nadzieję, że się uda za pierwszym razem. Tydzień przed egzaminem sobie wykupię parę godzin jazd i heja na egzamin :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex92 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 A ja również już zacząłem 1 lekcję :rolleyes:. Zajęcia w środy i czwartki- kończę teorię 9 lipca :D a praktykę tak szybko jak sie da xD. Oby za 1 razem. Pozdrawiam i życzę szerokości i do zobaczenia na drogach :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kociak Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 WitamNa kurs jazdy zapisałem sie już jakiś czas temu. Dziś miałem pierwszą jazdę na motocyklu<Yamahą YBR125> i chciałem podpiąć pod temat ;p Pierwsze ruszanie i zgasł.Pierwsze podejście do ósemki i myślę sobie " o kurcze masakra" ale po jakiś 10-25 minutach ładnie szło wiec przyszła kolej na slalom i nie było tak zle jak myślałem.Następną rzeczą było kilka rundek wokół takiego małego osiedla po za miastem.Motorek poniżej 5-6 tys obrotów jakiś taki dziwny ale w wyższym zakresie obrotów bardzo fajny;pp jedna rzecz która mnie zastanawia to dziwne szarpnięcie motorkiem podczas zawracania o 180 stopni.Redukowałem do 1 i w tej chwili następowało szarpniecie.Zupełnie nie wiem czemu tak sie działo.Trzymałem sprzęgło i myślałem że będzie dobrze a jednak nie było. Każdy mówi ze 125 to strasznie mało ale jak na początek też sprawia bardzo dużo frajdy :banghead: :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 125 to normalny motocykl :| tymbardziej takie 40 koni w dwusuwie! i dzida :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ja też zacząłem 2 tygodnie temu kurs kat. A i robię równolegle kat. B :icon_twisted: Mam nadzieję że zdam za pierwszym razem i na egzamin nie będę musiał czekać wieczności Pozdrawiam i szerokości życzę :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi