Skocz do zawartości

Suomy SPEC 1R

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie do kogos kto jezdzil w Suomy i np. Arai lub AGV.

Z racji tego, iz na slasku nigdzie nie mozna przymierzyc Suomy musialem sie zdecydowac na kupno online bez przymiarki.

Normalnie jezdze w rozmiarze M 57/58 - mialem AGV, jezdzilem w ARAI i wszystkie M byly perfect. Dlatego tez zdecydowalem sie na Suomy w tym samym rozmiarze. Cos mi jednak nie dawalo spokoju i poszperalem troche po necie - no i jest kilka opinii "fits one size smaller" :biggrin:

Pytanie do kogos kto mial juz do czynienia z tymi kaskami i czy naprawde sa one jeszcze ciasniejsze niz np. ARAI? Generalnie lubie ciasne/przylegajace kaski, ale boje sie, ze lepiej bylo kupic L :)

W kazdym razie jesli bedzie za maly to w poniedzialek bede mial do sprzedania Suomy Spec 1R Biaggi Replica M w bardzo dobrej cenie :banghead:

Przeszukalem archiwum, ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na to konkretne pytanie.....

Pozdr,

Edytowane przez ziobu

Ja mam Słomkę w rozmiarze M tylko, że model Extreme. Przed Suomy miałem Caberga i Shiro obydwa kaski także w rozmiarze M, więc według mnie wszystko jest ok z rozmiarówką.

Zawsze możesz kupić inną wyściółkę i będzie OK. Tylko pytanie czy będzie się to Tobie opłacało :icon_biggrin:

Szkoda, że nie mierzyłeś tego kasku. Mi on nie leżał na głowie w żadnym rozmiarze, gniotło mnie coś w czoło ;/

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

• 2 tygodnie później...