Ryjek Ocw Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Skoro bede miał tłumik sportowy to chyba nie ma to aż tak dużego znaczenia co do pierscieni. Bo jednak tłumik to tłumik :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Skoro bede miał tłumik sportowy to chyba nie ma to aż tak dużego znaczenia co do pierscieni. Bo jednak tłumik to tłumik :flesje: Nie bardzo wiem o co Ci chodzi z zależnościa miedzy tłumikiem/wymiana tłumika a pierścieniami.Po porstu wymieniasz wydech odpowiednio regulujesz gaźnik i tyle.Z tego co mi wiadomo bezpośrednio tłumik nie ma żadnego związku z pierścieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 No tez mi się tak wydaje ale ktoś napisał ze jeśli zmienię tłumik mogą mi szybciej pierścionki puścić. Dlatego sie dziwie. Chyba jednak zdecyduje sie na sportowy wydech bo nic nie tracę a cena (z tego co mi wiadomo) jest niższa niż normalne tłumiki od Simsona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Nie wiem jak to jest akurat w simsonie, wiem że w skuterach, jest tak że na dość dobrym wydechu, który zdecydowanie podnosi osiągi, może silnik mieć mniejszą żywotność.Remont trzeba będzie wykonać wtedy troche szybciej, niż normalnie na seryjnym wydechu.Jednak zmniejszenie tej żywontości, jeśli już nawet jest to jest to dość znikomy przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 No osiągi w 2T przy sportowych tłumikach są lepsze. Przy dobrej regulacji wyzyskują one około 10% mocy. Co za tym idzie jest większe spalanie (ale to mi akurat zbyt nie przeszkadza). Ważne żeby ładnie i dobrze chodził :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi