jacek_ 69 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Witaj. Ja szukałem swojego jakieś 1,5 roku i niestety nie ma reguły cenowej jesli chodzi o sprzęt bo nawet oglądałem Raidera za ponad 30 tys i po sprawdzeniu w stanach okazało sie ze byl rozbity. Tu musisz wykazać sie dużym wyczuciem i cierpliwością i najlepiej szukać po forach i znajomych którzy po prostu jeżdżą i maja kontakt z pasjonatami. Mimo wszystko zycze powodzenia i pamietaj ze gdzies tam czeka na Ciebie Twoj wymarzony sprzęt :) ja w to wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior 1700 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) Witam ,kupiłem Warriora, rok 2009 mały przebieg , widać że nówka , sprawdziłem olej , wszystko gra , odpala super, przyjechałem nim do domu , ok 500 km , pojeździłem trochę kolejne 500 km, i zaczyna się, stukot w rejonie silnika , wyłączam motocykl odpalam cisza chodzi super na ciepłym silniku , drugi dzień to samo, zimny- stukot ciepły wszystko ok, trzeci dzień sprawdzam to samo , letni wszystko ok, sprawdzam olej brakuje dolewam ok o,5 litra brakującego oleju ,gdzie się podział olej który był?dalej stukot w rejonie popychaczy na zimnym silniku ,na letnim ,ciepłym i gorącym wszystko ok , co to może być ? wina oleju ? stary ?rzadki ? nie ma odpowiedniego smarowania? mogłem wymienić olej po kupnie motocykla ale byłem tak zadowolony z zakupu i jazdy że zapomniałem, a teraz mam problem Edytowane 29 Września 2014 przez Warrior 1700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 a w jaki sposób sprawdzasz poziom oleju? jaki olej wlałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior 1700 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 a w jaki sposób sprawdzasz poziom oleju? jaki olej wlałeś?Nie wiem co tam jest wlane , ale dolalem Castrola 20w50 półsyntetyk , olej sprawdzam pod siedzeniem na bagnecie a w jaki sposób sprawdzasz poziom oleju? jaki olej wlałeś?oczywiście gdy silnik jest ciepły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrsMarthy Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jeżdżę MT01 z takim silnikiem jak wasze Warriory (na które chorowałam i dalej choruję). Również miałam problem z dziwnym stukotem z silnika, który brzmi jak w linku poniżej: Okazało się, że motocykl mam zalany Motulem 5100 4T 10W40. Natomiast do tego silnika najlepszy jest Bel-Ray V-Twin 20W50 Semi-Synthetic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Witam Panowie, czy da sie kupic sensownego warriora w okolicach 20 tys czy jednak trzeba miec te 25-30.tys. minimum. Dzieki i pozdrawiam. PozdrawiamKubaWitam, Coś ciekawego do 20.000zł?Raczej nie realne... Ale...mój warrior jest na sprzedaż. Gwarantuję stan i pochodzenie- motocykl absolutnie bezwypadkowy i kupiony w Polskim salonie yamahy.Jestem drugim właścicielem.Cena od uzgodnienia... Sprzedaje bo już czeka na mnie v-max 1700 :-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoslav Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Ja kupiłem za 21500, 2003r. stan ok. i sporo dodatków: oparcie, sakwy, szyba, gmol. Więc da się tylko trzeba poszukać. Kupiłem od właściciela tylko musiałem sporo gonić (prawie 400 km) ale akurat miałem po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 OK:-) cena + droga/transport... jak byś nie liczył to poniżej 20.000 nie-ku-pisz nic ciekawego... W tym roku pomagałem w zakupie 2 warriorów.To co miałem okazję oglądać to jakiś dramat... szapachel, prostowanie/picowanie i ukrywanie mrocznej historii pojazdu- pretekst do bójki ze sprzedającymi. Mi za mojego oferowano 27.000zl ale wtedy nie byłem zainteresowany sprzedażą.Teraz jest już godny następca więc tylko dlatego chcę sprzedać :-) PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoslav Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Do 20 tys. może nie, ale kolega pyta o około 20 tys. więc dokładając trochę może warto. Moim zdaniem jak brać Warriora to tylko od kogoś kto już parę lat nim jeździ. Z handlarzami różnie bywa, często sprowadzane miały jakieś przygody, a Warrior podobno nawet po poważniejszym ślizgu potrafi się skrzywić. A co do Maxa to gratuluję, przegoniłeś go już? Jeśli tak to jak wrażenia w porównaniu do Warriora? Pewnie wszystko na plus poza spalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Do 20 tys. może nie, ale kolega pyta o około 20 tys. więc dokładając trochę może warto. Moim zdaniem jak brać Warriora to tylko od kogoś kto już parę lat nim jeździ. Z handlarzami różnie bywa, często sprowadzane miały jakieś przygody, a Warrior podobno nawet po poważniejszym ślizgu potrafi się skrzywić. A co do Maxa to gratuluję, przegoniłeś go już? Jeśli tak to jak wrażenia w porównaniu do Warriora? Pewnie wszystko na plus poza spalaniem.Około 20tysi to zazwyczaj 18-19.000.. czyli poniżej tego :-) Ja nie jestem handlarze, moje moto mam od 6 lat.W moim warriorze są porobione wszystkie kampanie serwisowe.Nie szczędzę forsy na dbanie o motocykle, znany jestem z pedantycznego podejścia do tego, wszystko musi być pewne i sprawne i na 100%.Serwis tylko i wyłącznie przez ASO YAMAHA. Itd, itd, itd...Mój jest kupiony w salonie w PL (nówka za 68.000zł) Za warriora chciałbym 25.000złale... kto ile da? :-)))------------------------------------ VMAX1700 - katapulta na kołach, jedzie jak nowa hayka (chociaż nowy max poleci tylko 250km/h).Wrażenia z przyśpieszania są nieprawdopodobne, krecha za krechą a opona znika w oczach. ...jak dla mnie to nie da się tego w jakikolwiek sposób porównać z warriorem.Wszystko conajmniej o 100% wyżej (cena:-(, moc!, osiągi!!, wygląd!!!) PozdroRobert Edytowane 30 Września 2014 przez vmax-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 kwestia gustu - mnie sie w ogóle nie podoba... :) Jeździłem i nie oszołomił mnie. Wysoki środek ciężkości, dłuższy rozstaw osi i przez to trudniej sie prowadzi, cięższy, gorsze hamulce...silnik w ogóle bez wibracji i cichy,więc nie ma emocji przy dawaniu buta :) Mały bak, słaby zasięg, potężne spalanie. Ale jest kultowy i wielu to wystarczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrsMarthy Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Około 20tysi to zazwyczaj 18-19.000.. czyli poniżej tego :-) Ja nie jestem handlarze, moje moto mam od 6 lat.W moim warriorze są porobione wszystkie kampanie serwisowe.Nie szczędzę forsy na dbanie o motocykle, znany jestem z pedantycznego podejścia do tego, wszystko musi być pewne i sprawne i na 100%.Serwis tylko i wyłącznie przez ASO YAMAHA. Itd, itd, itd...Mój jest kupiony w salonie w PL (nówka za 68.000zł) Za warriora chciałbym 25.000złale... kto ile da? :-))) Szkoda, że nie pojawiłeś się z tym 'ogłoszeniem' wcześniej. Brałabym z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Szkoda, że nie pojawiłeś się z tym 'ogłoszeniem' wcześniej. Brałabym z miejsca.No taa, teraz mi to mówisz..? :banghead:Ogłoszenie bujało się jakiś czas na alledrogo... http://allegro.pl/show_item.php?item=4619284472 ale szczególnego zainteresowania nie było.W większości zawracanie dupy. Tendencja jest taka, że mało jest ludzi z gotówką (potwierdzają to moi znajomi handlarze-samochodziarze). Edytowane 30 Września 2014 przez vmax-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior 1700 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Jeżdżę MT01 z takim silnikiem jak wasze Warriory (na które chorowałam i dalej choruję). Również miałam problem z dziwnym stukotem z silnika, który brzmi jak w linku poniżej: Okazało się, że motocykl mam zalany Motulem 5100 4T 10W40. Natomiast do tego silnika najlepszy jest Bel-Ray V-Twin 20W50 Semi-Synthetic. Witam , dzięki za odp., kupiłem już castrola 20w50 Power 1, mam nadzieję że po wymianie oleju będzie wszystko ok,u mnie wszystko jak na filmiku ten sam stukot , jak się zagrzeje to chodzi normalnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax-r Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 kwestia gustu - mnie sie w ogóle nie podoba... :) Jeździłem i nie oszołomił mnie. Wysoki środek ciężkości, dłuższy rozstaw osi i przez to trudniej sie prowadzi, cięższy, gorsze hamulce...silnik w ogóle bez wibracji i cichy,więc nie ma emocji przy dawaniu buta :) Mały bak, słaby zasięg, potężne spalanie. Ale jest kultowy i wielu to wystarczy ;) Ile ludziów tyle gustów :cool:...a i tak każda zmora znajdzie amatora :laugh: PozdroRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi