darek_bb Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam wszystkich....Mam pytanko... :flesje: Posiadam Yamahe TT350 rocznik 92'... czeka mnie wymiana oleju bo od kupna motocykla jescze nie robilem... Jaki olej bedzie najlepszy... syntetyk, półsyntetyk, czy moze mineralny...no i o jakich oznaczeniach... aktualnei posaidam 4 litry mineralnego i nie wiem czy moge go wlac do mojej maszynki...z tego co sie orjentuje wchodzi ok 1.5 litra takze problem mialbym rozwiazany... :flesje: dzieki :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Sam zmieniam olej i sie zastanawiam jaki kupic mi radza zwykly mineralny np motul 3000 poniewaz wiekszosc jezdze w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Tak się składa że mam manuala do twojej maszynki i według niego pisze tak: 20w40 typ SE ,a oleju wraz z wymiana filtra wchodzi 1,3 litra Czyli wnioskuje że półsyntetyk?Dobrze wnioskuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Myśle, że pólsyntetyk byłby najlpeszy, obecnie mam w swoim Motul 3000, bo moto na dotarciu ale potem zmieniam na Motul 5100 10W40 i myśle, że to jest optymalny wybór do takiego motocykla. Nie radzę lać minerala, bo jednak w terenie motor sie grzeje i potrzebuje dobrego smarowania szczególnie DR 350 ze swoją słabą głowicą, tym bardziej że różnica w cenie przy zakupie 4l. to ok 20zł, pozdro. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_bb Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Myśle, że pólsyntetyk byłby najlpeszy, obecnie mam w swoim Motul 3000, bo moto na dotarciu ale potem zmieniam na Motul 5100 10W40 i myśle, że to jest optymalny wybór do takiego motocykla. Nie radzę lać minerala, bo jednak w terenie motor sie grzeje i potrzebuje dobrego smarowania szczególnie DR 350 ze swoją słabą głowicą, tym bardziej że różnica w cenie przy zakupie 4l. to ok 20zł, pozdro. dzieki za wsparcie ...pozdro ;) :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi