Skocz do zawartości

Jaki olej do yamahy TT350

darek_bb
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich....

Mam pytanko... :flesje:

Posiadam Yamahe TT350 rocznik 92'... czeka mnie wymiana oleju bo od kupna motocykla jescze nie robilem... Jaki olej bedzie najlepszy... syntetyk, półsyntetyk, czy moze mineralny...no i o jakich oznaczeniach... aktualnei posaidam 4 litry mineralnego i nie wiem czy moge go wlac do mojej maszynki...z tego co sie orjentuje wchodzi ok 1.5 litra takze problem mialbym rozwiazany... :flesje:

dzieki :icon_biggrin:

Myśle, że pólsyntetyk byłby najlpeszy, obecnie mam w swoim Motul 3000, bo moto na dotarciu ale potem zmieniam na Motul 5100 10W40 i myśle, że to jest optymalny wybór do takiego motocykla. Nie radzę lać minerala, bo jednak w terenie motor sie grzeje i potrzebuje dobrego smarowania szczególnie DR 350 ze swoją słabą głowicą, tym bardziej że różnica w cenie przy zakupie 4l. to ok 20zł, pozdro.

Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków!

Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/

Myśle, że pólsyntetyk byłby najlpeszy, obecnie mam w swoim Motul 3000, bo moto na dotarciu ale potem zmieniam na Motul 5100 10W40 i myśle, że to jest optymalny wybór do takiego motocykla. Nie radzę lać minerala, bo jednak w terenie motor sie grzeje i potrzebuje dobrego smarowania szczególnie DR 350 ze swoją słabą głowicą, tym bardziej że różnica w cenie przy zakupie 4l. to ok 20zł, pozdro.

dzieki za wsparcie ...pozdro ;) :icon_razz: