sharesnake Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam słuchajcie w zx7 dzisiaj próbowałem zdjąć bak i pod nim są dwa przewody jeden to od kranika to niema problemu tylko ten drugi nie wiem do czego jest i chcę się was spytać najpierw żeby wiedzieć do czego jest, on jest blisko kranika, nie mogłem za bardzo zobaczyć ale tak to wyglądało jak by z baku wychodził i idzie gdzieś w dół przy silniku i koło ramy. Wiecie od czego ten przewodzik może być? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam słuchajcie w zx7 dzisiaj próbowałem zdjąć bak i pod nim są dwa przewody jeden to od kranika to niema problemu tylko ten drugi nie wiem do czego jest i chcę się was spytać najpierw żeby wiedzieć do czego jest, on jest blisko kranika, nie mogłem za bardzo zobaczyć ale tak to wyglądało jak by z baku wychodził i idzie gdzieś w dół przy silniku i koło ramy. Wiecie od czego ten przewodzik może być?Pozdrawiam2 przewody powinny wychodzić bezpośrednio z kranika i iść do gaźników. Pierwszy (zapewne grubszy) to zwykły przewód paliwowy, doprowadzający benzynę z baku do gaźników. Drugi przewód to przewód podciśnieniowy, który otwiera przepływ benzyny w kraniku. Jeśli nie będzie podłączony, to moto nie będzie chciało zapalić.pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garwul Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Mysle, ze kolega 'gawlik.bartek' sie pomylil, nie o ten waz chodzi.Jezeli jest kranik podcisnieniowy, to wtedy ida 2 weze, ale od kranika moze takze biec tylko 1 przewod gdy NIE jest on podcisnieniowy.Przypuszczam ze koledze 'sharesnake' chodzi o przewod, ktorym zbiornik oddycha.Jest to po to, zeby w zbiorniku paliwa nie wytwarzalo sie cisnienie lub podcisnienie.Jak na przyklad wstrzasniemy napoj gazowany to butelka pod cisnieniem "twardnieje", puchnie.W zbiorniku paliwa tez wytwarza sie cisnienie pod wplywem wstrzasow, zmiany temperatury na wyzsza.I po to wlasnie jest ta rurka, zeby zapobiec temu zjawisku.Cisnienie w zbiorniku nad ciecza ma byc w przyblizeniu takie same, jak cisnienie atmosferyczne na zewnatrz zbiornika. Mam nadzieje, ze wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi