Grzester Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam. Kupiłem Honde CBR 600 F2 rocznik 1993 z przebiegiem 59.000km jak narazie dobrze się sprawuje. Przed sezonem mam do wymiany olej, filtr oleju i filtr powietrza. Założony prawie nowy napęd DID. Aaa byłbym zapomniał do wymiany przedsezonowej jeszcze będą oponki przód i tył ale póki co to jeszcze pomęcze troche te co mam teraz :buttrock: Ogólnie jest to moje 3 moto - 1wsze poważne :banghead: wcześniej miałem motorynke i simsona... Trochę skoczyłem z mocą z 4 na 100km ale dużo jeździłem takimi sprzętami więc wiem jak należy się z tym obchodzić. W porównaniu do simsonka troszkę dużo pali ale idzie wytrzymać :wink: W zmiennym trybie mieści się w 5-6L przy pałowaniu nawet ponad 7. Trochę o osiągach... Póki co to lekko ponad 200 jechałem więcej troche strach :icon_eek: 1 jest do 100km/h, 2 do 140lm/h, 3 do 180km/h, 4,5,6... dalej nie patrzyłem :P Jedynym mankamentem który mnie denerwuje jest żęgolenie rozrusznika. Jak często gasze i odpalam moto to rozrusznik zaskakuje, zazębia się ale nie powraca tylko kreci sie razem z kołem wydając przytym obciachowy dzwięk... Przestaje dopiero po przekręceniu na obrotach bądz najechaniu na małą dziure. Byłbym wdzięczny za jakąś pomoc co to może być. I takie pytanie czy rozrusznik wpina się w koło, czy koło nasuwa sie na rozrusznik. Chciałem przesmarować tulejki smarem grafitowym ale nie bardzo wiem jak mam się za to zabrać. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Grzester. Byłbym zapomniał zdjęcia na - http://www.bikepics.com/members/grzester/93cbr600/ Cytuj -Skolioza Team- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxel111 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Jak już gdzie indziej pisałem, piękna machina, tylko pozazdrościć!Nie będę się więc rozpisywał, szerokości ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Swietnie sie prezentuje, gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaros Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 naprawdę ładny sprzęt , :icon_eek: co do rozrusznika to ci nie pomogę ale mogę ci podpowiedziec żebyś sobie wymienił napinacz rozrządu od xj600 będzie cichszy rozrząd bo te oryginalne to lipa nie duży koszt a efekt rewelacyjny pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Zazdroszczę motorku, nie ma to jak CBR 600F :icon_evil: Chętnie bym sprawił taki motorek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcik_dan Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Świetna maszyna, też miałem kupić w takim malowaniu, ale ostatecznie trafił mi się inny, ten w avatarze :notworthy: Jeżeli chodzi o rozrusznik to mi też hałasuje, ale narazie tylko podczas odpalania trochę grzechocze. Tak jak piszą prawdopodobnie jest to napinacz. Pozdro i szerokiej drogi :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello93 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Super maszyna co do rozrusznika to nie wiem :D Ja jechałem na moim 130 i miałem zajebisty strach a ty ponad 200 :eek: ja bym nie wytrzymał, jak ja jade taka predkoscia to mam take mysli ze zaraz koło odleci itakie te hahahahahahaah :notworthy: i od razu zwalniam. POZDROOOOOOO ;) <szerokosci>i wolniej :crossy: :clap: :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzester Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Rozrzad tez delikatnie hałasuje ale to jest inny dzwięk niz ten z rozrusznika, to musi być cos innego, w kazdym razie dzieki za pomoc Cytuj -Skolioza Team- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi