grucha87 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 witam.mam xt 600 84r.;].z zapaleniem niema problemu,ale jak chce go troche "odkręcić" to zaczyna mi przerywać podczas jazdy na pół gazie i na pełnym.jakie mogą być przyczyny.pomocy!@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Zobacz jak chodzi na innej świecy. Robiłeś coś ostatnio z gaźnikiem? Najlepiej go wyczyść, przedmuchaj dysze i sprawdź poziom paliwa w komorze pływakowej. Może jest za niski i stąd przerywa na średnich i wysokich. Pzdr Edytowane 8 Lutego 2008 przez Yosarian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) na innej świcy tak samo,miałem pewne perturbacje z gaźnikiem ale chyba sobie z nimi poradziłem.Mam nadzieje.(moto przrywa dalej).Poziom sprawdziłem tak: Jak masz gaźnik na miejscu to podłączasz rurkę do spustu paliwa z gaźnika i przykładasz ją do gaźnika drugim końcem do góry, odkręcasz śrubkę i patrzysz na poziom paliwa. Powinien być 6-8mm poniżej łączenia gaźnika z komorą pływakową. Jak masz gaźnik na wierzchu, to odwracasz go dupą do góry i między pływakiem a gaźnikiem powinno być 25-27mm. z innego forum wziołem info;].Sprawdzałem nie wyjmując gaźnika i poziom był wpozątku.Przynajmniej tak mi sie wydaje.Przyłożyłem (na zakręconym kraniku) wężyk ktory był przylaczony do spustu paliwa z kranika i poziom był około 5mm od góry"miski"pływakowej.To chyba wpozatku? Ps.MAm nowe spostrzezenie,gdy jade i dam full gaz moto zaczyna przerywac troche poprzerywa i nagle wchodzi na obroty,ale jak juz spuszcze z gazu i zmienie bieg i znowy chce dac full to moto znów przerywa i historia się powtarza.;/ Czy to wina gaźnika?moze jakaś regulacja gaźnika by pomogła? Ps2.MA ktos moze manuala,serwisówke ;] do xt 600 84r? Jak ew.wyregulować ten gaźnik?są jakieś momenty dokręcen?czy metodą prób i błędów? Ps.A jakbym kupił gaźnik z innego typu xt?będzie to działać? Edytowane 8 Lutego 2008 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi