Skocz do zawartości

xt 600 przerywa na pół gazie

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz jak chodzi na innej świecy. Robiłeś coś ostatnio z gaźnikiem? Najlepiej go wyczyść, przedmuchaj dysze i sprawdź poziom paliwa w komorze pływakowej. Może jest za niski i stąd przerywa na średnich i wysokich. Pzdr

Edytowane przez Yosarian

na innej świcy tak samo,miałem pewne perturbacje z gaźnikiem ale chyba sobie z nimi poradziłem.Mam nadzieje.(moto przrywa dalej).Poziom sprawdziłem tak:

Jak masz gaźnik na miejscu to podłączasz rurkę do spustu paliwa z gaźnika i przykładasz ją do gaźnika drugim końcem do góry, odkręcasz śrubkę i patrzysz na poziom paliwa. Powinien być 6-8mm poniżej łączenia gaźnika z komorą pływakową.

Jak masz gaźnik na wierzchu, to odwracasz go dupą do góry i między pływakiem a gaźnikiem powinno być 25-27mm. 

z innego forum wziołem info;].

Sprawdzałem nie wyjmując gaźnika i poziom był wpozątku.Przynajmniej tak mi sie wydaje.Przyłożyłem (na zakręconym kraniku) wężyk ktory był przylaczony do spustu paliwa z kranika i poziom był około 5mm od góry"miski"pływakowej.To chyba wpozatku?

Ps.MAm nowe spostrzezenie,gdy jade i dam full gaz moto zaczyna przerywac troche poprzerywa i nagle wchodzi na obroty,ale jak juz spuszcze z gazu i zmienie bieg i znowy chce dac full to moto znów przerywa i historia się powtarza.;/

Czy to wina gaźnika?moze jakaś regulacja gaźnika by pomogła?

Ps2.MA ktos moze manuala,serwisówke ;] do xt 600 84r?

Jak ew.wyregulować ten gaźnik?są jakieś momenty dokręcen?czy metodą prób i błędów?

Ps.A jakbym kupił gaźnik z innego typu xt?będzie to działać?

Edytowane przez grucha87