Skocz do zawartości

Yamaha Thundercat 600 !!!! Problem !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem w Yamaszce !!. kupilem ja niedawno ma alarma z immobilajzerem i ostatnio alarm zaczal mi szalec i wystapil taki problem ze teraz wogole nie moge motoru zapalic nie idze wogole prad do rozrusznika. To jest pewnie blokada jakas zwiazana z tym alarmem czy ktos wie jak takie cos odblokowac !?

1 - Jakiej firmy jest alarm ?

2 - Wyjmowales akumulator ?

Tak odpialem klemy ! i wtedy sie narobilo bigosu !!

Firma alarmu to DATATOOL VETO PLUS alarm/immobiliser system

Edytowane przez Arma87

wydaje mi się że uszkosziła się centralka alarmy zobacz jeszcze bezpiecznik w centralce albo gdzieś na przewodzie powinien tak owy być jak będzie wszystko ok to chyba tylko zostaje ci odłączyć ten alarm bo problem będzie w centralce ale z odłaczeniem będziesz miał troszke roboty zwłaszcza jak nie ty go zakładfsałeś

Tak odpialem klemy ! i wtedy sie narobilo bigosu !!

Firma alarmu to DATATOOL VETO PLUS alarm/immobiliser system

Ja widze opcje:

1) rozprogramowales sobie centralke - niektore alarmy potrafia zgupiec jak sie im odepnie akumulator. Jezeli to to to bez programatora moze sie nie obyc - a to dupa.

2) bezpieczniki

3) glupota ale czesto sie zapomina - sprawdz baterie w pilocie ( zwlaszcza jezeli dioda sygnalizacyjna na pilocie migala moglo to znaczyc ze bateria wysiadla ) oraz w alarmie

Ad 1) Sproboj skalibrowac alarm - 5 sekund oba przyciski na pilocie, potem sproboj wylaczyc alarm z pilota.

Ad 2) Sproboj wprowadzic alarm w tryb serwisowy: wylacz alarm, przestaw przelacznik zaplonu na pozycje ON ( czyli wloz kluczyk i przekrec go na ON, wlacz tez "czerwony przycisk" ), trzymaj nastepnie przycisk z koleczkiem na pilocie az uslysz pikniecie - dioda do alarmu powinna sie zaswiecic a alarm powinien pykac co 15 sek. Jezeli tak nie jest to znaczy ze alarm nie dostaje sygnalu ze zaplon jest wlaczony - sprawdz wtedy bezpieczniki.

Edytowane przez Dexio

• 5 lat później...