Arma87 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam mam taki problem w Yamaszce !!. kupilem ja niedawno ma alarma z immobilajzerem i ostatnio alarm zaczal mi szalec i wystapil taki problem ze teraz wogole nie moge motoru zapalic nie idze wogole prad do rozrusznika. To jest pewnie blokada jakas zwiazana z tym alarmem czy ktos wie jak takie cos odblokowac !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexio Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 1 - Jakiej firmy jest alarm ? 2 - Wyjmowales akumulator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) 1 - Jakiej firmy jest alarm ? 2 - Wyjmowales akumulator ? Tak odpialem klemy ! i wtedy sie narobilo bigosu !! Firma alarmu to DATATOOL VETO PLUS alarm/immobiliser system Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Arma87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 wydaje mi się że uszkosziła się centralka alarmy zobacz jeszcze bezpiecznik w centralce albo gdzieś na przewodzie powinien tak owy być jak będzie wszystko ok to chyba tylko zostaje ci odłączyć ten alarm bo problem będzie w centralce ale z odłaczeniem będziesz miał troszke roboty zwłaszcza jak nie ty go zakładfsałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexio Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Tak odpialem klemy ! i wtedy sie narobilo bigosu !! Firma alarmu to DATATOOL VETO PLUS alarm/immobiliser system Ja widze opcje: 1) rozprogramowales sobie centralke - niektore alarmy potrafia zgupiec jak sie im odepnie akumulator. Jezeli to to to bez programatora moze sie nie obyc - a to dupa. 2) bezpieczniki 3) glupota ale czesto sie zapomina - sprawdz baterie w pilocie ( zwlaszcza jezeli dioda sygnalizacyjna na pilocie migala moglo to znaczyc ze bateria wysiadla ) oraz w alarmie Ad 1) Sproboj skalibrowac alarm - 5 sekund oba przyciski na pilocie, potem sproboj wylaczyc alarm z pilota. Ad 2) Sproboj wprowadzic alarm w tryb serwisowy: wylacz alarm, przestaw przelacznik zaplonu na pozycje ON ( czyli wloz kluczyk i przekrec go na ON, wlacz tez "czerwony przycisk" ), trzymaj nastepnie przycisk z koleczkiem na pilocie az uslysz pikniecie - dioda do alarmu powinna sie zaswiecic a alarm powinien pykac co 15 sek. Jezeli tak nie jest to znaczy ze alarm nie dostaje sygnalu ze zaplon jest wlaczony - sprawdz wtedy bezpieczniki. Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Dexio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uti89 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam was. Mam taki o to problem ze gdy odkrecam zamek pod swoim siedzeniem w thunderacie to siedzenie dalej niechce wyskoczyc i chcialem sie poradzic was jak temu zaradzic?:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi