Skocz do zawartości

Zarejestrowanie 125 z Niemiec

Maxel111
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów,

mam okazję nabyć Hondę NSR 125R, gość ma duży brief, wymeldowanie i oczywiście umowę k-s. Czy to wystarczy, aby moto zarejestrować?

Jadę w czwartek i wolałbym pojechać po coś, czym potem będę mógł legalnie jeździć :icon_evil:

Za wszelkie odpowiedzi(podpowiedzi) wielkie dzięki z góry,

pozdrawiam.

Czytałem większość tych tematów, ale nadal nie wiem, jak to wygląda w świetle ostatnich grudniowych zmian w przepisach? Gość napisał mi, że "wymeldowanie jest w dowodzie". Co to znaczy ? Czy jak gość mówi, że ma "duży brief" to czy ten papier pozwoli zarejestrować motocykl ?

Edytowane przez Maxel111

cześć miałem identyczne dokumety jak ty. w moim wydizale kom, powiedzieli ze jest za mało dokumentów i ze nie przyjmą wniosku o rejestracje a w niemczech powiedzieli ze wiecej nie ma. poszedłem do innego wydziału kom, i przyjęli te dokumenty i powiedziała kobieta że wsytarcza, dostałem już miekki dowód i czekam na twardy, mam nadzieje ze wszystko będize ok.

Mam już zdjęcia tych dokumentów, jakie on ma:

powiedzcie mi jeszcze raz, czy da radę, czy nie?

http://maxel111.fotosik.pl/albumy/360437.html

Zdjecie nr. 1 kiepskiej jakosc wiec ni nie widac o co chodzi

W dalszym ciagu masz Fahrzeugbrief i Fahrzeugschein powinno byc jeszcze zielone wymeldowanie i masz komplet dokumentow. Pytanie tylko czy przy dzisiejszy balaganie nie beda robili hopsztosow.

:banghead:

Edytowane przez ks-rider

Gość dobitnie tłumaczy, ze "wymeldowanie jest w briefie". Na jednym zdjęciu daje się wypatrzeć jakąś datę - 28,08,2007 - i oczywiście coś przy tym opisane. Może jednak to jest to wymeldowanie?

Jeżeli zadaje głupie pytania to przepraszam, ale jam zupełny laik w tych sprawach...

Gość dobitnie tłumaczy, ze "wymeldowanie jest w briefie". Na jednym zdjęciu daje się wypatrzeć jakąś datę - 28,08,2007 - i oczywiście coś przy tym opisane. Może jednak to jest to wymeldowanie?

Jeżeli zadaje głupie pytania to przepraszam, ale jam zupełny laik w tych sprawach...

ps. oczywiście dzięki za dotychczasowe odp.

EDIT: Byłem w WK i powiedziano mi, że mam wszystkie dokumenty potrzebne do zarejestrowania motocykla.

Edytowane przez Maxel111