Skocz do zawartości

Czy Yamaha DT to dobry motorower enduro?

Gość Tomi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak uważacie: jaki jest najlepszy motorower enduro w rozsądnej cenie? Ja myśle że Yamaha DT (mam zamiar taką kupić) ale nie miałem jeszcze z nią do czynienia. Czy macie jakieś spostrzerzenia?

...hihihi, muj fumfel mial WSK 175 enduro, ale to chulalo, i ten siwy dym z tlumika, a potem wydupcyl o gruszke zlamam przednie zawieszenie i odpadl bak, potem byl remont ale na krutko bo zarznelismy silnik na amen!!! Pozdro Kalrik

• 4 tygodnie później...
Jak uważacie: jaki jest najlepszy motorower enduro w rozsądnej cenie? Ja myśle że Yamaha DT (mam zamiar taką kupić) ale nie miałem jeszcze z nią do czynienia. Czy macie jakieś spostrzerzenia?

Najlepsze pod względem osiągów są Aprlilie, ale dt to najlepszy wybór. ( przemyśl jeszcze hondę mtx

Gość Kruszynka

Jeśli niewiele ważysz, to jest super. Ja miałam i w ogóle nie narzekam, koleś któremu sprzedałam (wsadził rękę w szprychy :), ale to swoją drogą) prawie że ją spłaszczał. Czy dobra na enduro... Ma słabiuśki silnik... Już lepsze Derbi... Ale z drugiej strony drogie... Detka jest raczej dobra na łagodny teren - polne drogi itp. Nie poskaczesz tym (chociaż pewnie to wiesz...)... Poczekaj trzy lata i kup DT125.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Ciekawe czy juz kupiles?

DT jest troszke nizsza niz RMX i ma z tylu beben, no i jest drozsza niz RMX.

DT byla najdrozszym motorowerm enduro jaki ogladalem !

Aprilie sa fajnie ale czesci zamiennych nie uwidzisz.

Rieju RR - drogi i wyglada malo solidnie

Derbi Senda - tania i w miare solidna

Suzuki RMX - drozszy niz Senada i profesjonalny wyglad

Yamaha DT - dla mnie byla za niska i tem tylny hamulec.... porazka, no i cena....

Dlatego wybralem RMXa :(

Motorowery enduro nie sa za bardzo na trudny teren - zbyt mala moc silnika, ale do zabawy sa naprawde super !!!!

Ja bym ci polecil Suze albo Derbi.

• 3 tygodnie później...

Mój kolega ma DT. To porządny sprzęt. Mistrzem mocy i osiągów nie jest, ale jest relatywnie tani i trwały. Detetka kolegi miała ponad 30 000 przebiegu i nadal odpalała z pierwszego kopa. Nie każdemu też przypadnie do gustu brzmienie silnika, które jest nijakie. Niewątpliwą zaletą detetki jest jej wygląd (szczególnie z grubymi oponami). Pamiętaj jest wiele odmian, a różnice między nimni są olbrzymie

Osobiście uważam że yamaha to najleprzy wybór sposród wymienionych wczesniej.Sam posiadam yamahe dt 80 lc2 i jestem z niej bardzo zadowolony.Jest nizawodna osiagi ma bardzo dobre a wygladem przypomina niejeden rasowy motocykl enduro.Doskonale spisuje sie zarowno na szosie jak i w terenie.Przy porównaniu yamahy z derbi ten pierwszy wypada o niebo lepiej .Zarowno w kwesti osiagów jak i wygladu derbi zostaje daleko w tyle.Radził bym ci zastanowic sie nad Yamaha lub np.suzuki RMX ktory rowniez wyglada efektownie i jedynie moca odbiega nieco od yamahy.W tej klasie yamaha dt jest najleprzym rozwiazaniem .

• 3 tygodnie później...

wiec ja jezdze sobie Yamaha Dt50R noi musze powiedziec ze nigdy mnie nie zawiodla jezeli chcesz to moge ci ja sprzedac bo teraz chce kupic sobei cos innego wiec jesli jestes zainteresowany to prosze o kontakt mysaco16@wp.pl