Skocz do zawartości

Czy Yamaha DT to dobry motorower enduro?

Gość Tomi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak uważacie: jaki jest najlepszy motorower enduro w rozsądnej cenie? Ja myśle że Yamaha DT (mam zamiar taką kupić) ale nie miałem jeszcze z nią do czynienia. Czy macie jakieś spostrzerzenia?

...hihihi, muj fumfel mial WSK 175 enduro, ale to chulalo, i ten siwy dym z tlumika, a potem wydupcyl o gruszke zlamam przednie zawieszenie i odpadl bak, potem byl remont ale na krutko bo zarznelismy silnik na amen!!! Pozdro Kalrik

• 4 tygodnie później...
Jak uważacie: jaki jest najlepszy motorower enduro w rozsądnej cenie? Ja myśle że Yamaha DT (mam zamiar taką kupić) ale nie miałem jeszcze z nią do czynienia. Czy macie jakieś spostrzerzenia?

Najlepsze pod względem osiągów są Aprlilie, ale dt to najlepszy wybór. ( przemyśl jeszcze hondę mtx

Gość Kruszynka

Jeśli niewiele ważysz, to jest super. Ja miałam i w ogóle nie narzekam, koleś któremu sprzedałam (wsadził rękę w szprychy :), ale to swoją drogą) prawie że ją spłaszczał. Czy dobra na enduro... Ma słabiuśki silnik... Już lepsze Derbi... Ale z drugiej strony drogie... Detka jest raczej dobra na łagodny teren - polne drogi itp. Nie poskaczesz tym (chociaż pewnie to wiesz...)... Poczekaj trzy lata i kup DT125.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Ciekawe czy juz kupiles?

DT jest troszke nizsza niz RMX i ma z tylu beben, no i jest drozsza niz RMX.

DT byla najdrozszym motorowerm enduro jaki ogladalem !

Aprilie sa fajnie ale czesci zamiennych nie uwidzisz.

Rieju RR - drogi i wyglada malo solidnie

Derbi Senda - tania i w miare solidna

Suzuki RMX - drozszy niz Senada i profesjonalny wyglad

Yamaha DT - dla mnie byla za niska i tem tylny hamulec.... porazka, no i cena....

Dlatego wybralem RMXa :(

Motorowery enduro nie sa za bardzo na trudny teren - zbyt mala moc silnika, ale do zabawy sa naprawde super !!!!

Ja bym ci polecil Suze albo Derbi.

• 3 tygodnie później...

Mój kolega ma DT. To porządny sprzęt. Mistrzem mocy i osiągów nie jest, ale jest relatywnie tani i trwały. Detetka kolegi miała ponad 30 000 przebiegu i nadal odpalała z pierwszego kopa. Nie każdemu też przypadnie do gustu brzmienie silnika, które jest nijakie. Niewątpliwą zaletą detetki jest jej wygląd (szczególnie z grubymi oponami). Pamiętaj jest wiele odmian, a różnice między nimni są olbrzymie

Osobiście uważam że yamaha to najleprzy wybór sposród wymienionych wczesniej.Sam posiadam yamahe dt 80 lc2 i jestem z niej bardzo zadowolony.Jest nizawodna osiagi ma bardzo dobre a wygladem przypomina niejeden rasowy motocykl enduro.Doskonale spisuje sie zarowno na szosie jak i w terenie.Przy porównaniu yamahy z derbi ten pierwszy wypada o niebo lepiej .Zarowno w kwesti osiagów jak i wygladu derbi zostaje daleko w tyle.Radził bym ci zastanowic sie nad Yamaha lub np.suzuki RMX ktory rowniez wyglada efektownie i jedynie moca odbiega nieco od yamahy.W tej klasie yamaha dt jest najleprzym rozwiazaniem .

• 3 tygodnie później...