Element Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Moje pytanie jest takie : Czy na podstawie postawienia zarzutu o nieumyślne paserstwo / paserstwo można przeszukać mieszkanie bez nakazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Pytasz przed czy po ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Przede wszystkim kto ? Nakaz rewizji musi byc podpisany przez sedziego z pieczatka sadu, inaczej moga sie przed mieszkaniem wypalowac. Co innego urzad celny. :flesje: Edytowane 24 Stycznia 2008 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Co innego urzad celny No co innego, oni w ogóle nie mogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Przede wszystkim kto ? Nakaz rewizji musi byc podpisany przez sedziego z pieczatka sadu, inaczej moga sie przed mieszkaniem wypalowac. Co innego urzad celny. :icon_arrow: A tu to bys się zdziwił, ale pisaliśmy już o tym.Odpowiedź dla "Elementa", tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Element Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Odpowiedź dla "Elementa", tak. Czyli jednak mogą ? :icon_arrow: Pytasz przed czy po ? Niestety po , najpierw został mi postawiony zarzut nieumyślnego paserstwa a potem od razu z komendy wróciłem do domu z policjantami w celu przeszukania mieszkania . Zdziwiłem się tylko że nie pokazali mi żadnego papierka który pozwalał by im na takie przeszukanie :/ edit: leonstar coś w tym stylu , jedyne o co poprosiłem to o jakieś tam potwierdzenie przeszukania , ale po minie policjantów widziałem że chyba to nie był dobry pomysł ( nie wiem tylko dla kogo ale to już czas pokaże ) Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Wiem ze to stresowa sytuacja, ale nie zapytałeś czy maja prawo do tego? Tak sobie weszli na "ładne oczy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Policja raz przyszła do mnie i powiedzieli ze są na mnie skargi ze jeżdze motorem bez rejestracji, i stoja przed moja bramą. Powiedzieli ze chca wejść i zobaczyć czy to ja mam taki motor, a ja zapytałem na jakiej podstawie, a oni że na posdtwie skarg, a ja powiedziałem ze niestety nie mam dla nich czasu i ich pożegnałem arogancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Czy policjant musi mieć nakaz? Odp.: Nie. Zgodnie z art. 220 par. 3 KpK: W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymację służbową, a następnie zwraca się niezwłocznie do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Postanowienie sądu lub prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć osobie, u której dokonano przeszukania, w terminie 7 dni od daty czynności nazgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. O prawie zgłoszenia żądania należy ją pouczyć. W praktyce par. 3 tego artykułu jest często nadużywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Element Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 ok dziękuje wszystkim za pomoc a w szczególności tobie Jokokopozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi