melon19 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Sprowadziłem rozbity samochód z usa i poopłacałem już wszystkie cła akcyzy itdSamochód jest właśnie w warsztacie i czeka na naprawę, a przede mną jeszcze zrobienie przeglądu, ubezpieczenie i zarejestrowanie i tutaj pojawia się problem, bo koleś na stacji diagnostycznej powiedział mi że nie zrobi przeglądu, bo nt mojego samochodu nie ma żadnych danych a jedyne co znalazł w internecie to jego wymiary. Dla porządku dodam że samochód to nissan versa (tiida w europie). Samochód z tego z widziałem w dokumentach posiada salvage title. Możliwe, że niedokładnie opisałem swój problem więc czy ktoś mógłby mi napisać jaki jest proces rejestracji samochodu z usa? Czy w tym roku weszła jakaś ustawa dot aut z usa która utrudniałaby rejestrację. Dla formalności dodam, że przegooglowałem już bardzo dużo i większość informacji które znalazłem są dosyć stare i nie wiem jak się mają do mojego problemu. Z góry dziękuję za pomoc i zainteresowaniem problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 jedynie może pomóc rzeczoznawsa sądowy. on na podstawie Twoich papierów jakie posiadasz i swoich katalogów wyda opinie i z tą opinią udajesz sie na przegląd. Taka opinia kosztuje w granicach 100-150zł, dołączana jest także do dokumentacji do rejestracji.Miałem taki sam problem z motorem wiec wiem czym to pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi