finalcell Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 W tym roku na wakacje wybieram się do UK do pracy na 2-3 miesiące i chciał bym przyjechac wrócić motorkiem z tamtąd ( a czemu bo chce kupić jeden motor a nie 2-3 złożone w kupe, lub po lekkiej glebie parkingowej w postaci czołówki) a teraz do żeczy - jakie będą tego koszty: blachy i ubezpieczenie w angli nie wiem jak to dokładnie wygląda- powrót mam do wyboru prom chyba ? - koszty rejestracji w polsce powinny siezmieścić w 500zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb_o2 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Siema, Nie wszystkie motory w Polsce są zajechane i szczepione. Sa ludzie, którzy naprawde dbają o swoje maszynki. Troche patriotyzmu kolego :biggrin:)) POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 to jest racja ale jesli jest zadbany sprzęt to i $$$ jest straszna :], a ogólnie to ciezko znaleźdź bezwypadkowe sportya w angli sie nie wciska takiej sciemy, moge sprawdzić czy pojazd brał udział w wypadku oraz moge kupić powypadkowy ale w pełni świadom tego co biore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 W tym roku na wakacje wybieram się do UK do pracy na 2-3 miesiące i chciał bym przyjechac wrócić motorkiem z tamtąd ( a czemu bo chce kupić jeden motor a nie 2-3 złożone w kupe, lub po lekkiej glebie parkingowej w postaci czołówki) a teraz do żeczy - jakie będą tego koszty: blachy i ubezpieczenie w angli nie wiem jak to dokładnie wygląda- powrót mam do wyboru prom chyba ? - koszty rejestracji w polsce powinny siezmieścić w 500zł ? Bylo juz wiele razy, ale ........... co tamJak kupujesz motra w UK to nie ponosisz ZADNYCH kosztow z tym zwiazanych. Bierzesz od sprzedajacego swistek z dowodu angielskiego ( VC5 ) i z tym swistkiem jedziesz do Polski, znaczy sie ladujesz na pake i wieziesz do PL. :clap: Inaczej musisz sprzeta ubezpieczyc a jako Polak czasowo przebywajacy w Anglii tego nie zrobisz :icon_razz: Z UK tylko prom, chyba ze ............ wyslesz motor samolotem ;) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) z tym ze ja chciałem na nim jechać :icon_twisted:, bo takto raczej ciężko będzie z tranposrtem nie Edytowane 18 Stycznia 2008 przez finalcell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Bylo juz wiele razy, ale ........... co tamJak kupujesz motra w UK to nie ponosisz ZADNYCH kosztow z tym zwiazanych. Bierzesz od sprzedajacego swistek z dowodu angielskiego ( VC5 ) i z tym swistkiem jedziesz do Polski, znaczy sie ladujesz na pake i wieziesz do PL. :clap: Inaczej musisz sprzeta ubezpieczyc a jako Polak czasowo przebywajacy w Anglii tego nie zrobisz :biggrin: Z UK tylko prom, chyba ze ............ wyslesz motor samolotem :biggrin: Majkel to w UK nie ma tablic wywozowych i exportowego ubezpieczenia pojazdu ? :biggrin: Edytowane 18 Stycznia 2008 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Majkel to w UK nie ma tablic wywozowych i exportowego ubezpieczenia pojazdu ? :biggrin: Nie ma tablic wywozowych (starych się nie zdaje) i ubezpieczenie tranzytowe na kilka dni można wykupić u brokera bez problemu. Poza tym z wyspy można wydostać się oprócz promu pociągiem via tunel ale drożej wychodzi niż promem. To tak na szybko celem sprostowania. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi