hahacz Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witka, chciałbym kupić motocykl... Założenia teoretyczne: motocykl jest w porządku, do sprzedającego mam pewne zaufanie (znajomy z innego forum). Sprzedający to obcokrajowiec który miał w Polsce zarejestrowany ten motocykl... Niestety jakiś czas temu skradziono dowód rejestracyjny, później ten skradziony dowód stracił ważność gdyż straciła ważność karta pobytu tego człowieka, on teraz sprzedaje motocykl - bez dowodu rejestracyjnego, karta pojazdu oczywiście jest. W wydziale komunikacji (moim) dowiedziałem się, że zamiast dowodu rejestracyjnego powinienem dostarczyć coś takiego jak "Zaświadczenie zarejestrowania w przeszłości" z wydziału komunikacji w którym zarejestrowany był motocykl. Zakładam, że pani urzędniczka wiedziała co mówi :) Sprzedający mówi mi, że oczywiście załatwi mi taki dokument ale musi mieć do tego "zaświadczenie o zbyciu, umowę sprzedaży, akt notarialny". Tak więc może ktoś wie/orientuje się/pracuje w wydz komunikacji, jak to wygląda ze strony urzędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi