Bartas Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Jakie zuzycie oleju maja wasze tenerki? Podajcie rok i przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit1977 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Trudno mi konkretnie odpowiedzieć, ponieważ kupiłem moją z przejechanymi ok. 600 km po wymianie. Z powodu suchej miski olejowej ciężko było stwierdzić faktyczny stan oleju w danym momencie. Kumpel wlał ok. 3 litry oliwy a ja dolałem ok 600ml do stanu. Po przejechaniu ok 3500 dolałem ok.200 ml. Dwa tygodnie temu instalowałem nowy regulator i po odpaleniu trochę kopciła, ale miałem wkręconą starą świecę i słabe ako, które musiałem podładować. Pewnie nie przepaliła całego paliwa i być może są zużyte gumy na zaworach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Moja sztuka z 1997 nie wymagała dolewania oleju pomiędzy wymianami.W serwisie Yamahy powiedzieli mi że silnik nie powinien przepalić więcej oleju niz pomiędzy Max i Min na bagnecie nawet przy zużytych pierścianiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi