pit373 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 żadne zniżki nie przechodzą z jednośladu na auto,niestety już od niedawna takie praktyki stosują firmy ubezpieczeniowe. mylisz się... chyba, że mówisz o AC - to nie wiem.jeżeli chodzi o OC to ja mam moto ubezpieczone w PZU i musiałem im przynieść zaświadczenie z innych TU o bezszkodowości, żeby mogli mi uwzględnić zniżki, przyniosłem z warty, samopomocy, pocztowego i generalli i wszystko cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o motorower to w PZU nie przechodzą na samochód, czyli jeśli ja mam zarejestrowany teraz już przez 2 lata motorower i chcąc zarejestrować samochód na siebie to te zniżki z tych 2 lat nie będą brane pod uwagę. Natomiast w HDI jest tak, że przechodzą. Mówię o OC i o motorowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taju25 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o motorower to w PZU nie przechodzą na samochód, czyli jeśli ja mam zarejestrowany teraz już przez 2 lata motorower i chcąc zarejestrować samochód na siebie to te zniżki z tych 2 lat nie będą brane pod uwagę. Natomiast w HDI jest tak, że przechodzą. Mówię o OC i o motorowerze. Tu masz racje,ale każda firma na dzień dzisiejszy interpretuje to że jednoślad i zniżki nie przechodzą na auto.Ja mam taki problem,mam motor i auto na zonę.Zniżki moje nie obowiązują przy aucie.Tylko że mąż dziedziczy po żonie zniżki i na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturNEOS Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam,Posiadam motorower, Yamaha Neos ;)Wiem, że składki OC z motoroweru przechodzą na zniżki na samochód, lecz nie we wszystkich ubezpieczalniach. Kiedyś było inaczej i nikt nie patrzył na pojazd, z którego czerpane są zniżki, ale teraz już tak nie ma.Dlatego proszę was o pomoc, a mianowicie o listę ubezpieczycieli, którzy akceptują owe zniżki.Chcę oddać motorower jako darowiznę synowi, lecz nie wiem czy będzie to opłacalne, ponieważ z tego co słyszałem to jeżeli nie ma skończonych 25 lat to zamiast zniżek będą zwyżki... Proszę o informacje na ten temat, ponieważ nie do końca się w tym orientuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 żadne zniżki nie przechodzą z jednośladu na auto,niestety już od niedawna takie praktyki stosują firmy ubezpieczeniowe. Nigdy nie spotkałem się z odmowa ze strony PZU,Hestii,Allianz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi