Skocz do zawartości

PZU przechodzą zniżki na auto

pajky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

żadne zniżki nie przechodzą z jednośladu na auto,niestety już od niedawna takie praktyki stosują firmy ubezpieczeniowe.

mylisz się... chyba, że mówisz o AC - to nie wiem.

jeżeli chodzi o OC to ja mam moto ubezpieczone w PZU i musiałem im przynieść zaświadczenie z innych TU o bezszkodowości, żeby mogli mi uwzględnić zniżki, przyniosłem z warty, samopomocy, pocztowego i generalli i wszystko cacy

Jeśli chodzi o motorower to w PZU nie przechodzą na samochód, czyli jeśli ja mam zarejestrowany teraz już przez 2 lata motorower i chcąc zarejestrować samochód na siebie to te zniżki z tych 2 lat nie będą brane pod uwagę. Natomiast w HDI jest tak, że przechodzą. Mówię o OC i o motorowerze.

Jeśli chodzi o motorower to w PZU nie przechodzą na samochód, czyli jeśli ja mam zarejestrowany teraz już przez 2 lata motorower i chcąc zarejestrować samochód na siebie to te zniżki z tych 2 lat nie będą brane pod uwagę. Natomiast w HDI jest tak, że przechodzą. Mówię o OC i o motorowerze.

Tu masz racje,ale każda firma na dzień dzisiejszy interpretuje to że jednoślad i zniżki nie przechodzą na auto.Ja mam taki problem,mam motor i auto na zonę.Zniżki moje nie obowiązują przy aucie.Tylko że mąż dziedziczy po żonie zniżki i na odwrót.

• 3 lata później...

Witam,

Posiadam motorower, Yamaha Neos ;)

Wiem, że składki OC z motoroweru przechodzą na zniżki na samochód, lecz nie we wszystkich ubezpieczalniach.

Kiedyś było inaczej i nikt nie patrzył na pojazd, z którego czerpane są zniżki, ale teraz już tak nie ma.

Dlatego proszę was o pomoc, a mianowicie o listę ubezpieczycieli, którzy akceptują owe zniżki.

Chcę oddać motorower jako darowiznę synowi, lecz nie wiem czy będzie to opłacalne, ponieważ z tego co słyszałem to jeżeli nie ma skończonych 25 lat to zamiast zniżek będą zwyżki... Proszę o informacje na ten temat, ponieważ nie do końca się w tym orientuje ;)