KRZYCHU66 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam szanowne grono.Pytanie może dla niektórych już nudne,ale dla mnie istotne.Mam ZZR 1100 z przebiegiem 63tys.km.Ostatnio w serwisie zalali mi silnik mineralnym(mimo że prosiłem o półsyntetyk)bo podobno tak lepiej dla silnika przy tym przebiegu.Wg.serwisówki mineralny też jest dopuszczalny ale może lepszy jednak będzie półsyntetyk?Proszę Was o opinie na ten temat.Pozdrawiam.Krzysztof. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_akros Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ja bym lał cały czas taki co był od nowości. Ja do bandziora lałem cały czas motula 5100 10w/40 a motorek miał przebieg 60kkm jak go sprzedawałem i silnik był igiełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 WitamZ racji ze jestes nowy na forum to udziele odpowiedzi a nie odrazu wywale temat. Lejesz olej taki jak zaleca serwisowka, tzn o tej samej klasie lepkosci i jakosci (lub lepszej jezeli cie stac). A teraz moje zdanie, do zygzaka lejesz najlepszej klasy olej syntetyczny (zgodny z tym co napisalem wyzej) ze wzgledu na zacierajaca sie panewke, przebieg tu nie ma zadnego znaczenia nic ci sie w silniku nie rozleci ani nie rozszczelni. Pozdro PS Tematow o olejach bylo kwadrylion wystarczy poszukac a narazie zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi