magneto Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 witam. jak juz czesc z Was wiadomo moja NSka przechodzi wlasnie generalny remont. Silnik juz wymontowałem, tylko, ze chcialbym obrobic sie z cala robota w jeden dzien, stad mam do Was pytanie: Czy lozyska wału w NS1 sa takie same jak w MBX, MTX? tak samo wiec simmeringi oraz uszczelki? zalezy mi ze jak przyjdzie juz cylinder(jesli ktos ma na sprzedaz to baaaardzo prosze o kontakt) ;p to rozkladam i zaraz skladam. jakie jest oznaczenie łożysk w tych silnikach? chodzi o to ze niebardzo mam teraz wolnego czasu i jak juz wezme sobie to zeby to jakos porzadnie wykorzystac. z gory dzieki za info, pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DL4 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 WitamJa w swojej hondzie mtx 80 (ciecz) mam łożyska na wale o oznaczeniu 6205pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Dzieki serdeczne;) czekam na dalsze wieści. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ja mam wszystkie stare łożyska i zimeringi od MBXa zostawione więc byś miał wszystkie wymiar tylko szokda że nie powiedziałeś tego jak byłeś u mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 WitamKurcze ja teżrobie remont swojej Ns-1, tylko ze nie silnik, a owiewki, kolory itd. I tui jest do was prośba posiadacze Ns-1, może ty magneto mi pomożesz albo inny dobry człowiek. Aczkolwiek sprawa ma się tak: zabrałem się za klejenie czachy, która była masakrycznie poklejona w miejscu montowania lusterka jakimś syfem przedwojennym, strasznie to gniazdo było zmasakrowane ale udało mi się zakleić plasikiem(Aes) i wszystko ładnie by było tylko teraz nie mam dziur. Chodzi mi o to żeby ktoś odkręcił od siebie lusterko i zobaczył jaką ma mieć średnice to gniazdo bo ja mam jakieś ag motowskie lusterka a ze lubie orginał będe taklich szukał by zmienić. Oczywiście prośba ta jest do tych co nie mieli nic przerabiane w tym gnieździe np. pod lusterka innego typu. To by było na tyle piszcie na forum lub gg: 3971407. P.S. Jakby ktoś miał dwa lusterka oryginalne na sprzedaż wraz z tymi osłonkami gumowymi i tymi specyficznymi podkładkami dopasowanymi do tej dziury to też piszcie. Kurde ale się rozpisałem. Pozdro. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 kazde lusterko z gwintem M8 podejdzie, bo takie jest seryjnie. dziura w oryginale nie jest okragla, tylko lekko jajowata ze zwrotem w kierunku przodu i tylu motocykla. chodzi tu zapewne o zmniejszenie naprezen(owiewka bardziej doprzodu lub do tylu)jajowatosc ok 3mm. jesli zawsze wszystko Ci pasowalo zrob normalny okragly otwor pod gwint M8 z lekkim naddatkiem, powiedzmy jakies 8.5-9,0mm, co by owiewka miala troche luzu. pzdr:) pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Przyłącze siędo tematu, ponieważ sam remontuje moją NS1; zabieram się za klejenie i malowania plastików, ale jeślij już moto stoi rozebrane to może wartałoby zmienić łożyska na wale ;) Dlatego prosze was podajcie mi wymiary tych łożysk oraz simeringów. A najlepiej zapodajcie linki do sklepów on-line :) NS1 rulezzz pozdro :icon_mrgreen: MAGNETO łap :icon_mrgreen: http://allegro.pl/item281945353_czesci_hon...tx_nsr_ns1.htmlhttp://allegro.pl/item273186961_tanio_cyli...1_mbx_mtx_.html lub ewentualnie tutajhttp://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M473106 Edytowane 11 Grudnia 2007 przez Mirooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 dzieki miro, juz wczoraj napisalem do kolesia i moze dzis albo jutro wysle. ja w ten weekend pewnie bede rozbierac w koncu silnik wiec podam dokladnie co gdzie i jak. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 ooo :smile: To jakbyś napisał co,gdzie jak to byłoby super :wink: Taka instrukcja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witam Magneto dzięki za posta , tylko kurcze ja musze wiedzieć jaka jest orginalnie dziura w plastiku bo wiem ze można wywiercić pod lusterko jakieś ale w orginale tam jest dziura dopasowana do takiej specjalnej podkładki (tak jak miałem w poprzedniej nsr75). I właśnie chodzi mi o to zeby ta dziura pasowała pod tą podkładke a nie wiem ile ona ma mieć bo nie mam tej podkładki ale jak będe kupował lusterka oryginalne to sobie tez załatwie. Albo może podajcie wymiary tej podkładki z każdej strony to sobie dorobie i będzie po sprawie także jak możecie to będe jeszcze raz wdzięczny. P.s. Fajny ten cylek Atheny, ale drogi, można go też znaleźć www.motorshop.plPozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_91 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 nie wie ktoś czy stacyjka z hondy mbx125 pasuje do hondy mxb 80 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi