M@łpa Opublikowano 26 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2003 Panowie niedawno przeczytałem jak zmocnic silnik 2t. Było tam napisane ze nacina sie na tłoku jakies rowki zeby tłok był lepiej smarowany. Nie bardzo kumam o co chodzi wiec jak mozecie opisac mi ta czynosc. Było tam napisane jeszcze ze ta czynosc wykonuje sie na tokarce. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Twizzter Opublikowano 28 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2003 Z tego co wiem to nie chodzi o poprawienie smarowania,tylko o zmiane faz rozrzadu(cylinder dluzej napelnia sie mieszanka i dluzej pozostaje otwarty kanal wydechowy) tu jest linkdo strony o tym:http://mzetz250.webpark.pl/tuning1.htmpozdroofka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 29 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2003 Naciecia na tlokach są robione (seryjnie) na tlokach aby zapobiec zatarciu - wraz z rozgrzaniem tlok wiadomo ulega termo rozszerzalnosci wiec szczeliny powstale przy nacieciu sie zmniejszają. Tloki zabezpiecza sie przed zatarciem poprzez owalizacje tloka w osi jego piast -- praktycznie kazdy tlok , a takze czasami stosuje sie wkladki inwarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Twizzter Opublikowano 29 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2003 Heh....sorry jak kogos wprowadzilem w blad :oops: viper czy MZ ma takie rowki fabrycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 29 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2003 nie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 29 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2003 viper dzieki za informacje własnie takie cos chce sobie zrobic.Dziekówka i pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi