milosz-RR Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Witam.Mam problem ze skuerem który sprowadziłem z Irlandii. Otóż kupiłem aeroxa w eire żeby sie nim poruszać do pracy. Zarejestrowałem go na siebie, wszystko cacy, sprowadziłęm go do Polski i tu zaczęły się schody. Otóż, gdy przysłali mi dowód rejestracyjny to niespecjalnie się nim interesowałem i gdy sprzedałem skuter to kupujący (na miejscu) się zorientował że na ramie jes 17 cyfrowy numer VIN a w dowodzie 15. Brakuje w połowie numeru dwóch zer (stwierdził że jakoś to sobie załatwi). Wydział komunikacji stwierdził że tego nie zarejestruje i mam odesłać skuter do Irlandii, a w tam mówią, że jeżeli skuter jest w Polsce to zmiana numeru leży w gestii polskich urzędników. Transport do eire i spowrotem odpada (za duze koszty w stos. do wartości). Co z tym fantem można zrobić?? POzdrawiam Edytowane 12 Listopada 2007 przez milosz-RR Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klar Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Miałem identyczny problem z BMW k 1200 LT i urząd komunikacji stwierdził że musi się wypowiedzieć na ten temat rzeczoznawca PZMot'u i dostałem opinię techniczną na piśmie że taki motocykl nie został wyprodukowany i nie może być on o zmniejszonej liczbie numerów że byl to błąd urzędnika szwajcarskiego a pole numerowe nie ma oznaków przerobienia numerów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Dzieki za odpowiedz, sprawa już załatwiona, koleś musiał pogadać z jakimś naczelnikiem, dosatkowo opinia od diagnosty o brakujących numerach w dowodzie i braku śladów przerabiania na ramie i zarejestrowali. POzdrawiam, temat zamknięty Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Hahu mnie numer w jednym z moto był długi a w dokumentach tylko polowa tego numeru. Na stacji stweridzili, ze tak ma byc i licza sie tylko pierwsze nr Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi