TOM68 Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Witam. Mam problem który kask (szosowe) air tech czy k series? Jeżeli air to dlaczego za co się dopłaca ok 100.W air tech nie podoba mi sie zapięcie 2x D, ale podobno to najlepsze zapięcie. Edytowane 25 Października 2007 przez TOM68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Szczerze mówiąc, nie wiem czy mówisz o kaskach szosowych czy enduro. Mam kask AGV enduro (wyższa seria) właśnie z zapięciem 2D. PORAŻKA!!! Tym bardziej porażka, że w integralu Shoeia, mam również 2D i jestem zachwycony! Zapinam i odpinam kask w rękawicach!!! I odpinam jedną ręką! Po prostu bajka (nie mówiąc, że zawsze jest dopasowane tak jak powinno!). Tym się sugerowałem ,kupując AGV z 2D. Ale to jest całkowita porażka. Trudno zapiąć w rękawicach crossowych (które z natury są delikatniejsze i łatwiej wyczuć w nich niż w skórzanych!). A odpięcie jedną ręką absolutnie odpada. I zaciągająć pasek nie mam takiego wyczucia, jak w shoei. Wg mnie to wina samych oczed DD w AGV. Nie wiem jak to wygląda w Integralach, ale w moim Enduro - odradzam! Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi