grubyozo Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 mam problem z silnika a dokladnie z gory silnika okolice zaworow ,dochodza dziwne stuki luzy zaworowe ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 no to faktycznie masz problem. mowi sie ze w kawasaki panewy siadają w glowicy. moze sprawdz jeszcze rozrząd. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Zrzucaj pokrywę zaworów i zacznij weryfikować powoli każdy element, dojdziesz co stuka. Przy okazji zmierz łańcuszek rozrządu. Jeśli silnik kręciłeś wysoko kiedy nie był rozgrzany - wałki rozrządu mogły się przytrzeć. Jesteś pewnien, że zawory są ustawione dobrze? Moze sprawdz po raz drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Kwestia tego z których lat jest ten zygzak. Modele 90-92 miały zbyt miękkie gniazda zaworów i może to być przyczyną. Od 93 zostały poprawione. Samo rozebranie wiele Ci nie da, jedynie może to zrobić ktoś kto w tym siedzi bo wzrokiem ocenić się nic nie da. Ja przyjełem motto że jeżeli coś nie jest upierdliwe i nie stanowi zagrożenia dla życia to jeżdże aż zacznie dobrze napierdzielać i wtedy jest już łatwiej namierzyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyozo Opublikowano 22 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) moto jest z 1990 r na zimnym silniku nawet nie ruszalem :rolleyes: Edytowane 22 Października 2007 przez grubyozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi