Brudny Harry Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 witam wszytskich, posiadam horneta z 2002r i wszytsko jest pięknie, ale ostatnio troche sie zląkłem a mianowicie jadąc sobie spokojnie na 6-biegu nagle samochód znajdujacy sie przedemna zaczął gwałtownie hamowac co zmusiło mnie do tego samego:) ale zamiast zredukowac biegi po kolei tzn 6 na 5 itd( rzebysmy sie dobrze zrozumieli chodzi mi o to ze po kazdej zmianie biegu na nizszy puszczam sprzegło) . jak to zazwyczaj robie, nie majac tyle czasu po prostu wcisnąlem sprzegło i zacząłem je zmieniac w dół. nagle własnie usłyszałem dziwny dziwek ( cos jak łancuch wleczacy sie po asfalcie) i wystraszony caly czas trzymajac sprzeglo zatrzymalem moto na poboczu.dodam ze caly czas bylo słychac ten dzwiek wiec wylączylem moto . za pare sekund odpaliłem go i wszytsko bylo w porzadku. ale teraz jestem przeczulony gdy usluze jakies dzwieki wydobywajace sie w okolicy przedniej zębatki. Bylbym wdzieczny gdyby ktos mogłyby mi powiedziec co sie stało.pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 To mi wyglada na niewylaczony bieg do konca i jest tyrkotanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brudny Harry Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 uspokoiłes mnie troche, bo moto bylo nie tak dawno kupione i niechcialbym zeby odrazu sie cos spier...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 NIe ma co panikować. Można schodzić biegami bez sprzęgła ale za każdym razem trzeba odpuszczać dźwignie bo to nie skrzynia w komarku. Czyli redukcja i odpuszczasz itd aż do zera, bo w innym układzie biegł mógł nie wyskoczyć do końca i tym samym niższy bieg dobrze nie wskoczył. Sytuacja bardziej stresująca niż groźna, z czasem powinieneś o tym zapomieć :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brudny Harry Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 dzieki za odpowiedzi.no to juz nie pozostaje mi nic innego jak cieszyc sie ostatnimi tygodniami.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi