Honda Wawa Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Hej,odnowie tematzrobiłeś te kolektory tą farbą ? daj jakieś fotki jak to wyszłogdzie w warszawie kupię taką farbę ?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InfernoRider Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 sory, że dopiero teraz....http://www.deco-color.com/index.php?prod=temp&deconr=5 Kupiłem ten lakier w spray'u i jest naprawdę fajny !!!! można grubo nakładać a i tak nie robiły mi się zacieki - malowałem osłony kolektora i tłumika - pozdrawiam !!! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Hej,odnowie tematzrobiłeś te kolektory tą farbą ? daj jakieś fotki jak to wyszłogdzie w warszawie kupię taką farbę ?pzdr Nie robilem, wrzucilem na luz :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxriver Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Kupiłem ten lakier w spray'u i jest naprawdę fajny !!!! można grubo nakładać a i tak nie robiły mi się zacieki - malowałem osłony kolektora i tłumika - pozdrawiam !!! A ja tej zimy pomalowałem silnik i kolektory od nowa ;) Nic się z nimi nie działo. Po prostu piaskowałem blok cylindrów to wypiaskowałem też kolektory. Ale pomalowałem tym razem takim specyfikiem: HQS VERNICE ALTE TEMPERATURE 800°C jeszcze nie wygrzałem, ale już niedługo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxriver Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Ponieważ w wątku był poruszany temat galwanizowania... informuję, bo już wiem, że na bank kolektory się odbarwią.Widziałem niedawno piękną 'złotą' puchę 4w2, a po jeździe zrobiła się ciemnoszara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 a malowanie proszkowe nie wchodzi w gre?Wchodzi jeśli chcesz mieć płonące i dymiące kolektory :icon_biggrin:Farba proszkowa najpierw zmięknie a później się spali. Cytat(InfernoRider @ 20.03.2008 - 13:23) 1179004[/snapback]Kupiłem ten lakier w spray'u i jest naprawdę fajny !!!!można grubo nakładać a i tak nie robiły mi się zacieki - malowałem osłony kolektora i tłumika - pozdrawiam !!! A ja tej zimy pomalowałem silnik i kolektory od nowa Nic się z nimi nie działo. Po prostu piaskowałem blok cylindrów to wypiaskowałem też kolektory.Ale pomalowałem tym razem takim specyfikiem:HQS VERNICE ALTE TEMPERATURE 800°Cjeszcze nie wygrzałem, ale już niedługo Wygrzać wypada od razu po malowaniu bo ma to znaczenie przy trwałości powłoki. Autopsja.Na kolektorach ta farba wygląda dobrze jednakże jak dobrze się da po garach to i tak się wypali. Oczywiście warto malować jeśli zachodzi taka potrzeba bo ja również byłem zadowolony z efektów. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxriver Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Witam po latach... ;)Wygrzałem kiedy mogłem i przejeździłem tak ze dwa sezony. Jak pamiętam, lakier HQS VERNICE ALTE TEMPERATURE 800°C również trzymał się dobrze, ale rozjaśnił się - zrobił szary. Więc stwierdzam, że DECO-COLOR High Temperature był lepszy ;) Natomiast obecnie, od pk. 4 lat mam jakiś nieokreśłony, przypadkowy lakier, jaki miałem pod ręką przy awaryjnym spawaniu kolektorów na wyjeździe... I trzyma. Ale kolektorom nie wróżę długiego życia po ostatniej naprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi