Krzysnik363 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 sprężyna to jest przy sprzęgle a nie przy wario. A tak pyzatym to chyba nie przez rolki ci tak tarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFire Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 ja niewiem czyt dale nie trze bo go juz dawno odpalałem a zreztą nie chce mi palić to chyba wina mieszanki. w zimie zrobie gruntowy remont swojego moto a jeszcze wracaja do tych rolek jakie je kupić bo jest bardzo duzo ich. a wśrodku tak gdzie sa rolki powinno byc nasmarowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 1. Wariator (tam gdzie rolki) ma być sucho. Możesz go umyć denaturatem ale ma byc sucho.2. rolki kup 16x13 waga 8,5 g takie tam powinny być w standardzie ( ja w swoim mam 9,5 g i mi to nic nie dało bo i tak blokada na module jest. P.s wilekosc musi byc 16x13 jeśli tego nie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sielkidynbu Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 hej... masz za dużą przepustowość filtra... jezeli masz stozkowy filtr to zmień go na ten oryginalny bo stożek ciągnie za duzo powietrza i świeca nie daje rady przepalać... ja mialem to samo w swoim sv... jezeli nie masz oryginalnego filtra to poprostu wez stozek i naloz na nią zwykłą rajstopę z kiosku.mi pomoglo hehe. to sposob troche niekonwencjonalny ale skuteczny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFire Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Witam! wymieniłem już wszystko co miałem wymienić ale skuterek nie chce zapalić stał trochę nie odpalany jakiś 2 miesiące. Ale wszystko jest jak ma być iskra paliwo dochodzi. Wczoraj próbowałem go odpalić i nic może ze 100 razy kopałem ale ze 4 razy odzywał się. Niewiem co zrobić czy go lepiej zagrzać czy co doradzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jak ja przeprowadzałem remont mojego sv to tez go cały wieczór paliłem i nie chciał (byla iskra i paliwo)następnego dnia przyszedłem ze szkoły i odpalił od tej pory wszystko ok. Sprawdź jaką masz ustawioną mieszankę i jaką masz przerwę na swiecy bo t oze jest iskra to nie znaczy ze musi palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFire Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Witam! dziś mi odpalił podgrzałem go troche i zapalił. Tylko ze coś jak gdyby trze co jakiś czas od strony magneto chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 a to normalnie ci trze czy jak dodasz gazu ??Patrzyłeś do przekładni ??masz może przy sv stożkowy filtr powietrza po kolega pisał ze jemu działo sie to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFire Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Nie mam filtra stożkowego mam orginalny. trze mi przy mniejszych obrotach jak nie dodaje gazu i tak spontanicznie co kilkanaście sekund a jak sie nagrzeje to trze przez cały czas tak samo jest przy maksymalnych obrotach silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 jak juz nie wiesz co to moze być to nie lepiej odwieść go do jakiegoś mechanika ?żeby przynajmniej stwierdził co mu sie dzieje P.S Jeśli twój sv tez jest zablokowany to wiem gdzie jest blokada :icon_mrgreen:Sv mają blokowane obroty. Trzeba mu po prostu zmienić moduł na rozlokowany a nie szukać niczego na wario ani w tłumiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFire Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jeszscze mam takie pytanie jaki olej do swojego sv lać. wiem ze 100% syntetyczny. ale jakiej marki i tym podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Chodzi ci o dozownik ?? jeśli tak to ja leje FIRMY MOTUL SCOOTER 2T EXPERT DO SKUTERÓW Ale praktycznie to możesz wlewać każdy tylko może ci dymić :PJa na początku jeździłem na takim czerwonym do kosiarek spalinowych i tez bylo dobrze tylko czasami kopciół :) P.s Napisz kiedy do mnie na gg to pogadamy na temat sv'ów My Posiadacze tych pięknych maszyn musimy sie trzymać razem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi