Skocz do zawartości

peugeot sv50

MaxFire
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ja niewiem czyt dale nie trze bo go juz dawno odpalałem a zreztą nie chce mi palić to chyba wina mieszanki. w zimie zrobie gruntowy remont swojego moto

a jeszcze wracaja do tych rolek jakie je kupić bo jest bardzo duzo ich. a wśrodku tak gdzie sa rolki powinno byc nasmarowane?

1. Wariator (tam gdzie rolki) ma być sucho. Możesz go umyć denaturatem ale ma byc sucho.

2. rolki kup 16x13 waga 8,5 g takie tam powinny być w standardzie ( ja w swoim mam 9,5 g i mi to nic nie dało bo i tak blokada na module jest.

P.s wilekosc musi byc 16x13 jeśli tego nie wiesz

• 1 miesiąc temu...

hej... masz za dużą przepustowość filtra... jezeli masz stozkowy filtr to zmień go na ten oryginalny bo stożek ciągnie za duzo powietrza i świeca nie daje rady przepalać... ja mialem to samo w swoim sv... jezeli nie masz oryginalnego filtra to poprostu wez stozek i naloz na nią zwykłą rajstopę z kiosku.mi pomoglo hehe. to sposob troche niekonwencjonalny ale skuteczny ;)

Witam! wymieniłem już wszystko co miałem wymienić ale skuterek nie chce zapalić stał trochę nie odpalany jakiś

2 miesiące. Ale wszystko jest jak ma być iskra paliwo dochodzi. Wczoraj próbowałem go odpalić i nic może ze 100 razy kopałem ale ze 4 razy odzywał się.

Niewiem co zrobić czy go lepiej zagrzać czy co doradzcie.

Jak ja przeprowadzałem remont mojego sv to tez go cały wieczór paliłem i nie chciał (byla iskra i paliwo)

następnego dnia przyszedłem ze szkoły i odpalił

od tej pory wszystko ok.

Sprawdź jaką masz ustawioną mieszankę i jaką masz przerwę na swiecy bo t oze jest iskra to nie znaczy ze musi palić

jak juz nie wiesz co to moze być to nie lepiej odwieść go do jakiegoś mechanika ?

żeby przynajmniej stwierdził co mu sie dzieje

P.S Jeśli twój sv tez jest zablokowany to wiem gdzie jest blokada :icon_mrgreen:

Sv mają blokowane obroty. Trzeba mu po prostu zmienić moduł na rozlokowany a nie szukać niczego na wario ani w tłumiku.

• 2 tygodnie później...

Chodzi ci o dozownik ??

jeśli tak to ja leje FIRMY MOTUL SCOOTER 2T EXPERT DO SKUTERÓW

Ale praktycznie to możesz wlewać każdy tylko może ci dymić :P

Ja na początku jeździłem na takim czerwonym do kosiarek spalinowych i tez bylo dobrze tylko czasami kopciół :)

P.s Napisz kiedy do mnie na gg to pogadamy na temat sv'ów

My Posiadacze tych pięknych maszyn musimy sie trzymać razem :)