jacek44 Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 co mam zrobic z rozrusznikiem dziala ale nie zazebia w ymaha wirago 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) Rozrusznik jest sprawny, niesprawne jest sprzeglo rozrusznika. Generalnie wiaze sie to wymiana owego sprzegla. Edytowane 13 Października 2007 przez Mosue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek44 Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 :P dzięki czyli musze wymienic tą drugom czesc rozrusznika czy caly .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Rozrusznik jest sprawny bo kreci wiec jego zostawiasz w spokoju, do wymiany zas masz sprzeglo rozrusznika. Najgorzej dla Ciebie ze w niektorych kontrukcjach trzeba do tego pol silnika rozebrac z drugiej zas strony sa motocykle w ktorycha taka wymiana trwa 10 min np Yamaha XS400 SOHC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 I w ogóle ten temat jest nie w tym dziale :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Kolega dopiero zaczal wiec nie bede go strofował ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek44 Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 ok dziekuje biore sie do roboty i SORKI ze cos tu namieszalem jeszcze niewiem za bardzo oco tu chodzi jeszcze raz DZIEKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek44 Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) :crossy: po wymianie spszęgla rozrusznika mam jusz sprawny motocykl dziekuje koledzy :flesje: Edytowane 19 Października 2007 przez jacek44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 I co duzo bylo roboty ? :flesje: Napisz co i jak czy trzeba bylo silnik rozkladac czy obeszlo sie w 10 minut ;-) W Virazce nie robilem akurat stad me pytanie :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek44 Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 niebyło specjalnie durzo roboty ale musiałem zciągnońć lewom pokrywe silnika kwestia 15 20 min a potem juz tylko zabespieczenie spszęgla i morzna było wyciągnonć i po bulu naprawde prosta sprawa .. biorądz pod uwage ze robiłem to pierwszy raz w takim motocyklu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOSA Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 :biggrin: Witam CiemNo fajnoł rze tach łatfo poslo . AdamOSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek44 Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 miałem troche czasu i rozmontowałem to spszegło troche kombinaci i da się to zrobic .i już wiem w czym jest problem są tam takie wałeczki podobne jak w łorzysku i to tu jest pies pogrzebany bo to własnie one są minimalnie po scierane niesą już okrągłe!!!!! i jag by morzna by było takie wałeczki dostac to dało by sie to zregenerowac ale z kond wziąć takie wałki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Jacek, poszukaj tematów o sprzegle rozrusznika. Na górze masz opcję "szukaj" w dziale mechanika jeden z kolegów forumowych naprawiał sprzegło, porobił zdjecia i opis. Krok po kroku. Dobrze zauważyłes, rolki nie sa już okragłe, tracą na średnicy, spręzyny traca sprężystośc i "siadają". Tulejki spręzyn sie wyrabiaja.U siebie w Kawie wymieniałem również sprzegło rozrusznika. Zaplaciłem jakieś 75zł. A komplet naprawczy kupisz w sklepie internetowym. Karsson, Klasa, Motobot i inne, chyba, że masz blisko do jakiegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek44 Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 ok dzieki zaraz sprawdze do mojego kosztuje nowe spszęglo orginalne 975zł :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 a ja powiem ze w XS oddalem znajomemu zeby mi nieco podrownal te waleczki i problem zniknal. Poprostu przycinaly sie w konkretnych pozycjach poniewaz nosily miejscowe slady zuzycia. Po ich wyrownaniu problem przestal istniec bez koniecznosci wymiany sprezyn. Oczywiscie moj przypadek mogl byc odosobniony ze wzegledu na dosc niski stopien zuzycia tych walcowych blokad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi