Fenix_ Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) No to po krótce wyprawa ma wyglądac w ten sposób ze nie bedzie jazdy po szutrach tylko typowa asfaltowa wyprawa bedziemy leciec po drogach twardych dlatego rodzaj motocykla niema znaczenia Załorzenia wyprawy dojazd do stolicy kazachstanu Ałma-Ata (Almaty) ..... wiec prawie cały kazachstan trzeba przejechac.... jezeli chodzi o wizy to ja załatwie (mam wtyki ;P)... itd JAK BEDZIE JAKIES ZAINTERESOWANIE TO SIE DOGADAMY :bigrazz: POZDRO... Edytowane 10 Października 2007 przez Fenix_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor1965 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) No to po krótce wyprawa ma wyglądac w ten sposób ze nie bedzie jazdy po szutrach tylko typowa asfaltowa wyprawa bedziemy leciec po drogach twardych dlatego rodzaj motocykla niema znaczenia Załorzenia wyprawy dojazd do stolicy kazachstanu Ałma-Ata (Almaty) ..... wiec prawie cały kazachstan trzeba przejechac.... jezeli chodzi o wizy to ja załatwie (mam wtyki ;P)... itd JAK BEDZIE JAKIES ZAINTERESOWANIE TO SIE DOGADAMY :icon_mrgreen: POZDRO... Almaty nie jest stolica Kazachstanu, rodzaj motocykla ma znaczenie (chocby ze wzgledu na paliwo - w niektorych nowszych mocno elektronicznych moze sie wlaczyc np "program awaryjny"). Jesli chodzi o Kazachstan to do Almaty jest tylko jedna droga nadajaca sie na FJR. Almaty jest brzydkim, sowieckim miastem i nie bardzo wiem po cholere tam jechac, na Ukrainie masz podobne. Poza tym bez uwag. Jesli chodzi o wizy to nie trzeba zalatwiac, wystarczy zaplacic.Bedzie tego 5000 km i 8 dni w jedna strone. Da sie, ale czy warto? Edytowane 10 Października 2007 przez sambor1965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix_ Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Przepraszam :crossy: Almata niejest stolicą :buttrock: :lalag: była nią teraz jest Astana :) A z paliwem to mozie i masz racje choc nie do końca bo wczoraj gadalem z gosciem co był w kazachstanie na Goldasie i FJR i nie nazekali nic na paliwo na prowincji pewnie masz racjie lejesz siki ale normalnie jadąc przez cywilizowane ziemie czyba nam to nie grozi ;) No a jezeli chodzi o to czemu do Almaty to po pierwsze mam tam rodzine ale to nie oto chodzi chodzi o góry zajebiste gory :D Edytowane 11 Października 2007 przez Fenix_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirmil Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 A z paliwem to mozie i masz racje choc nie do końca bo wczoraj gadalem z gosciem co był w kazachstanie na Goldasie i FJR i nie nazekali nic na paliwo na prowincji pewnie masz racjie lejesz siki ale normalnie jadąc przez cywilizowane ziemie czyba nam to nie grozi :D Inaczej,niz przez prowincje do Almaty nie dojedziesz.Droga-prawie zawsze asfalt,czasem gladki jak stol z dziura co 10 km,a czasem 50% drogi to dziury-wiec lepiej jechac"poboczem"A beznyna-ogolnie w rosji znacznie lepsza niz w PL,ale czasami zdarzaja sie jakies zlewki;)Ale tam chlopaki zdolne sa i wywala komputer z motocykla i pojedziesz dalej.Ale tak naprawde to naprawia kol i spawanie to w co drugiej wiosce jest.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Obserwuje temat ale do Kazachstanu tylko asfaltem?!?!?! hmmm......................... Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Obserwuje temat ale do Kazachstanu tylko asfaltem?!?!?! hmmm.........................NO własnie. Da się tak tylko po twardym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix_ Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 dzisiaj poprzegladam troszke zdjec satelitarnych jakąs przykładową traske obadam i dam znac czy tak naprawde da sie tylko asfaltem :icon_biggrin: z tego so słyszałem to spokojnie.... a skoro ktos dał radę na goldasie to jest duze prawdopodobieństwo ze spokojnie damy radę :icon_mrgreen: :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldas7 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 dzisiaj poprzegladam troszke zdjec satelitarnych jakąs przykładową traske obadam i dam znac czy tak naprawde da sie tylko asfaltem :icon_razz: z tego so słyszałem to spokojnie.... a skoro ktos dał radę na goldasie to jest duze prawdopodobieństwo ze spokojnie damy radę :buttrock: :flesje: Witaj. Gdzie mogę sobie poszukac takich fotek satelitarnych. Zapodawałem na wyszukiwarkach, ale chyba się się nia znam bo nic nie znalazłem. Tylko Google Eartch, ale tam kupę terenu jest w kiepskiej rozdzielczości, że nawet miast nie widac :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel wegrzyn Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Witam.Przeczytalem twoj plan na sezon 2008.W tym roku bylem motorem honda cbr 1000f sc24 na KRYMIE.Jestem ciekawy jakie masz plany co do trasy(co zwiedzic,czas wyprawy,noclegi,termin wyjazdu).Moze bym sie dolaczyl tylko nie wiem jak to ma wygladac.Jezeli chodzi o mnie to lubie cos zobaczyc a nie przejechac od punktu A do B najkrotsza droga.Daj znac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix_ Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Wiec gadałem dziś z Kazachstanem i dowiedziałem sie ze spokojnie mozan jechac po cywilizowanych mniej lub bardziej drogach..... plan wyprawy bedzie niedlugo szukam Mapy drogowej kazachstanu :icon_evil: niedługo sie odezwe Atlas drogowy KAZACHSTANU doleci do mnie na bank przed nowym rokiem :evil: wiec bedzie ok.... Edytowane 3 Listopada 2007 przez Fenix_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Kiedy dokładnie chcecie jechać? ;>Ile km itp.?Na jak długo? :icon_evil: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor1965 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Och nie wiedzialem ze mapy Kazachstanu sa takie niedostepne...http://www.lib.utexas.edu/maps/commonwealt...hstan_rel01.jpgTu znajdziecie bardziej szczegolowehttp://www.angelfire.com/sd/tajikistanupda...akhmaps.htm#kzmnpPolnocny Kazachtan: http://kokshetau.online.kz/maps/way.jpg Radzilbym trase Kurgan, Pieropawlowsk, Astana, Balchasz i Almaty. Ta dacie rade na pewno. Inne beda wyzwaniem.Niech to bedzie moj wklad w wasza wyprawe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Może sie wam przyda: http://www.bezdroza.com/?page=search/effec...82a2279c2247dc9 Ja sie tam zaopatrzyłem w Mapki, jak z dokładnością to sie na żywo sprawdzi :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix_ Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Wiem ze mapy sa dostępne ale ja chce miec dokładną tamtejszą i wtedy bede mogł zaplanowac dokładniej co i jak ..... Ambasador w wakacje wracał do polski i zajęło mu to 4 dni niemiał zmiennika :bigrazz::D jak bede miał okazje to dowiem sie dokłanie którędy najlepiej jechac gdzie są często stacje itd.... troche cierpliwości... kilometrowo to około 12000km w obie strony no i paliwo na wczoraj około 2zł/l.... narazie niemam szczegółów bo szukam chętnych czy ktos był by zainteresowany takim czymś .... około 2 do 3 tygodnie juz tak na spokojnie.... ze zwiedzaniem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Czolem! Jakis przyblizony koszt...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi